tarafından - Eylül 24, 2019
146 görüntüleme

Teknoloji dalında yapmış olduğu araştırmalarla bilinen ABI Research, birkaç gün önce Wİ-Fİ ile ilgili yapılmış bir araştırmanın neticelerini yayınladı. Araştırma gereğince 2024’te satışa sunulacak olan Wİ-Fİ aygıtlarının neredeyse yarısından çoğu, Wİ-Fİ 6 standardına dayanak oluşturarak mobil ve geniş bant temin edicileri için pek çok olanak sunuyor.

Wİ-Fİ 6’nın Gösterdiği Gelişim

Wİ-Fİ 6’nın en mühim özelliği, geniş bant sağlayıcılarının sabit internetlerinde sürat artması ve karışıklığı minimuma indirgeme servislerini sağlayabilmesine yardımcı oluyor. Benzer şekilde de akıllı evlerde kullanılabiliyor olması tarzında ayriyeten bir yararı da bulunuyor. ABI Research verilerine istinaden üst seviye internet hızına ve minimum gecikmelere olan gereksinimin gittikçe fazlalaşıyor olması nedeniyle kablosuz tüketici tesis donanımları satışının 254 milyon derecesine erişmesi bekleniyor. Ayriyeten söz konusu veriler, bunların yarısından çoğunun da Wİ-Fİ 6 desteğiyle beraber geleceğini kanıtlıyor. ABI Research firmasında bir analist olan Khin Sandi Lynn: ‘Video cereyanı, akıllı ev uygulamaları ve oyun da içinde olmak üzere pek çok uygulama eş zamanlı, birden çok cihazdaki ev geniş bant kullanıcıları aracılığıyla etkin bir biçimde kullanıyor. Süratli geniş bant servis, hâlihazırda pek çok geniş bant kullanıcısı adına hazır bulunduğundan tüketiciler, git gide daha hızlı, itimatlı güçlü verimi ile bütün ev için Wİ-Fİ kapsama sahası talep ediliyor’ dedi. Donanım üreticileri ve telekomünikasyon operatörleri de Wİ-Fİ 6’nın 5G’ye müteveccih bir bütünleyici teknoloji olacağına ve tamamlanmış ağ hizmetlerinin oluşturulması yönünde yardımcı olacağına inanıyor.

Wİ-Fİ 6’nın Sağladığı Hizmetler

Wİ-Fİ 6, ağlar içerisindeki trafiğin problemsiz bir biçimde aktarılmasına imkân veriyor. Bununla beraber, üst düzey bir tecrübe ve çok daha iyi bir bağlantıdan yararlanabiliyor. Yapılan araştırmaların 2024 senesinde Wİ-Fİ aygıtlarının yarısından çoğunun Wİ-Fİ 6 desteği içereceğini göstermesi de bu hususta gelecek olan oranlamaların yapılmasını muhtemel kılıyor. Yegâne yeniliği adlandırma ile de bitmiyor. Wİ-Fİ 6 çok daha süratli, üst düzey kapasiteye sahip ve daha ileri bir performans vaat ediyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.