tarafından - Eylül 25, 2019
111 görüntüleme

Apple geçtiğimiz haziran ayında, tvOS 13'ün beta sürümünü geliştiricilere dağıtmıştı. Apple, bugünden itibaren, tvOS 13 için güncellemeler yaptı. Bu güncellemeler, Apple TV'lerde çok sayıda yenilik ve kullanıcı açısından kolaylık getiriyor. Apple, tvOS 13 güncellemesini, iOS 13.1 ve iPasOS ile beraber yayınladı. Maksimum kullanıcı kolaylığı, kişiselleştirilmiş TV deneyimi ve daha pek çok yenilik Apple TV kullanıcılarını bekliyor.

Apple TV'de Yeni Dönem

Apple TV yeni güncellemelerden sonra pek çok yenilikle geliyor. Bunlara kısaca bakalım

  • Yeni giriş ekranı: tvOs 13 güncellemesinin ardından, giriş ekranı yenilendi. Buna göre, içerikler, giriş ekranı üzerinden tam ekran olarak ön izlenebiliyor.
  • Apple Müzik Desteği: Apple TV, kullanıcılarına çalma listeleri önerecek. Bununla birlikte, Apple TV kontrol merkezi, şarkı sözlerini kullanıcılara sunuyor.
  • Çoklu Kullanıcı Desteği: Apple TV, kişisel deneyime artık çok daha fazla önem veriyor. Aile üyelerinin her biri, kontrol merkezi sayesinde kendi kişisel hesabına geçiş yapabiliyor.
  • PlayStation Desteği: Apple tvOS 13 oyun tutkunlarını da unutmuyor. tvOS 13, PlayStation ve Xbox oyun konsolu desteği veriyor.
  • Arcade Aboneliği: Bu Apple tvOS 13'ün 6 ve daha fazla üyesi olan aileler için sunduğu bir hizmettir. Buna göre, uygulama içi satın alma olmaksızın 100'den fazla oyuna sınırsız ulaşım sağlanıyor. iPod Touch, İpad ve iPhone'un yanı sıra Apple TV ve Mac'de Arcade uyumlu olacak.
  • Ekran Koruyucular: tvOS 13 ekran koruyucuları da yeniliyor. Apple TV, " Mavi Gezegen" isimli yapımı hazırlayan BBC Doğa Tarihi Birimi ile ortaklaşa çalışmaya devam ediyor. Apple TV, 4K HDR ekran koruyucu sayısını arttırıyor. Sayıyla beraber, kaliteyi de arttırmayı amaçlayan Apple, okyanuslarda çekilen nefes kesici görüntüleri kullanıyor.

Apple tvOS 13 Nasıl Kullanılır?

Apple tvOS 13'ün sunduğu imkânlardan faydalanmanın yolu, TV HD veya Apple TV 4K'ya sahip olmaktır. Bu koşullar varsa, Apple TV'nin güncellenmesi gereklidir. Apple TV ayarlar kısmına girilir. Yazılım güncellemeleri bölümü tıklanır. Yazılım güncelleme seçenekleri açılır. Buradan tvOS 13 güncellemesi seçilerek, güncelleme işlemi kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.