tarafından - Eylül 25, 2019
123 görüntüleme

Müzik uygulamaları arasında çok popüler bir konuma sahip olan Spotify, yeni kullanıma açtığı iki kişisel çalma listesi ile fark oluşturuyor. "Bir Daha" ve "Çalmaya Doymadıkların" adını taşıyan bu iki listede, devamlı dinlediğiniz müzikler toplanıyor ve kullanımınıza özel bir şekilde listeleniyor.

En Çok Dinlenenler

Uygulamanın, "Bir Daha" adını verdiği liste, son 30 günlük periyotta en çok dinlediğiniz şarkılardan oluşturuluyor. Listede tür ya da sanatçı ayrımı yok, tamamen sizin seçimleriniz ve dinledikleriniz doğrultusunda şekilleniyor ve sadece size hitap ediyor. "Bir Daha" listesi ayrıca her ay dinlediğiniz şarkılar baz alınarak değişip yenileniyor.

Favori Şarkılara Dönüş

Spotify'nin getirdiği ikinci yeni liste ise, "Çalmaya Doymadıkların". Bu listenin oluşum mantığı ise bir ay önceki en çok tercih edip dinlediğiniz şarkıların toplanmasıyla meydana geliyor. Bir anlamda "Bir Daha" listesi kadar güncel değil ama daha önce çok dinlediğiniz ve tercih ettiğiniz müziklere bir dönüş imkânı tanıyor. Bu şekilde favori şarkılarınızı yeniden size hatırlatıyor. Bu listede de, önceki listede olduğu gibi şarkıcı ya da müzik türüne göre getirilmiş bir ayrım bulunmuyor. Yani tamamen sizin daha önce çok dinlediğiniz parçalar odaklı size özel oluşturulan bir liste. Rakip uygulamalarda bulunmayan bu tarz kişiye özel listeler ile Spotify, bu alanda fark atıyor ve çok kullanılan özelliğini koruyor. Ayrıca kullanıcılarından yüksek düzeyde beğeni topluyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.