tarafından - Eylül 25, 2019
109 görüntüleme

Kik Messenger 10 yıldır hayatımızın bir parçası olarak biliniyordu. Ülkemizde pek fazla ilgi görmese de yurt dışında oldukça popüler bir uygulama olduğu biliniyordu. Kik Messenger bir anda kapanma kararı aldı. Gelen bilgilere göre Kik Messenger yapımcıların başka bir projeye zaman ayırmak için böyle bir karar aldığı söyleniyor. Şirket yeni projesinin kripto para üzerine olduğu biliniyor.

Yeni proje kapsamında çalışan sayısının da azaltılması gündemde. Şirket kripto para olarak Amerikan borsasına girmek istiyor. Fakat işlerin pek yolunda olduğu söylenemez. Zira şirkete dava açıldığı biliniyor. Kik uygulamasını kapatarak ekonomik anlamda bir nebze rahatlayacak olan şirket gelen para ile davada kazanan taraf olacağına inanıyor.

Kin Projesi

Kin bir kripto para birimi olacağı biliniyor. Şirket kripto para sebebi ile zor günler geçiriyor. Şirkete açılan davalar bir hayli can sıkıcı hal aldığı biliniyor. Şirket hazırladığı belgeler ile geçen ay savunma sundu. Haklarında atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını iddaa ediyorlar. Ayrıca şirkete yasal bir para birimi olmadığı ve yapılan satışların belgelenmediği içinde ayrı davalar açıldığı biliniyor.

Ortalama 2 milyon kullanıcı olduğu bilinen şirketin yaklaşık olarak 600 bini para birimini kullanarak ödeme yaptığı biliniyor. Tüm bu davaların yanı sıra sektörün önde gelenlerin Kik Messenger kapanmasının şirket için önemli bir avantaj olacağı ve şirketin yeni projeye daha kolay odaklanacağı söyleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.