tarafından - Eylül 27, 2019
153 görüntüleme

Milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformu Facebook, yorum ve beğeni sayısını gizlemeye hazırlanıyor. Bugünden itibaren geçerli olacak çalışma ile Facebook'da yapılan yorum ve beğeni sayıları gizleniyor. Dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda kullanıcısı olan Facebook, üyelerinin gönderilerine yapılan yorum, tepki ve beğenileri gizlemeye hazırlanıyor. 27 Eylül 2019 Cuma günü yani bugün itibariyle başlatılan çalışmada, reklamlar için de düzenleme getirildi. Sevilen sosyal medya platformları arasında yer alan Facebook'un bu yeniliği Avustralya'da test edilmeye başlandı. Amerika Birleşik Devletleri merkezli ve dünyanın önde gelen sosyal ağlarından biri olan Facebook, gönderilere verilen tepki, beğeni ve yorum sayısını bugünden sonra gizlemeye başlayacak.

Gönderilere Yapılan Tepki Sayıları Gizleniyor

İnternet kullanımının kolaylaşması dolaylı olarak sosyal medya platformlarının kullanımını da artırdı. Dünyanın dört bir köşesinden 2 milyardan fazla kullanıcısı olan Facebook'ta bu platformlar arasında lider konumda yer alıyor. Kullanıcılarına kaliteli bir hizmet sunmaya çalışan Facebook, yeni çalışmasını açıkladı. Facebook'ta yayınlanan gönderilere yapılan yorum ve beğeni sayıları, gönderinin altında yer alıyor. Dolayısıyla gönderinin ne kadar çok reaksiyon aldığını tüm kullanıcılar görebiliyordu. Bu konuda yenilik yapmaya hazırlanan Facebook, gönderilere verilen tepki sayılarını gizlemeyi hedefliyor.

İnstagram'da da Aynı Değişiklik Yapıldı

Bugün itibariyle başlatılacak olan yenilikle birlikte 2 milyardan fazla kullanıcısı olan Facebook, kullanıcılardan gelecek tepkiyi de gözardı etmiyor. Paylaşımlara yapılan beğeni ve yorum sayılarını görememek kullanıcılarda kaygı ve strese neden olacak gibi duruyor. Fakat Facebook şirket sözcüsünün yaptığı açıklama doğrultusunda yenilikle birlikte beğenilme baskısını ortadan kaldırmayı düşündüklerini belirtildi. Bununla birlikte kullanıcıların deneyimlerini iyileştirip iyileştirmediklerini anlamaya çalıştıkları ifade edildi. Geri bildirim alabilmek için Avustralya'da teste tabi tutulan yenilik, kısa bir süre önce Instagram'da da yapılmıştı.

Kullanıcıların Yenilik Karşısındaki Tepkileri Değerlendirilecek

​​​​​​Popüler sosyal medya platformlarından bir diğeri olan Instagram, aynı değişikliği Temmuz'da gerçekleştirdi. Sadece bazı ülkelerde yapılan yenilik başta Avustralya olmak üzere Kanada, Yeni Zellanda, Brezilya, İtalya, Japonya ve İrlanda'da hayata geçirildi. Beğeni ve yorum sayılarını Instagram'da da olduğu gibi gizleyen Facebook şimdilik sadece Avustralya'da yeniliği başlattı. Buradaki kullanıcılardan alınacak olan geri bildirimler sonucu, yeniliğin hayata geçirilmesi konusunda karar verilecek.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.