tarafından - Ekim 1, 2019
109 görüntüleme

Atari tarafından üretilecek olan VCS adlı konsol, abonelik ile çalışacak. Retro adını taşıyan oyun kütüphanesi ile birlikte gelecek olan oyun konsolunun Mart 2020’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. VCS ilk defa duyurulduğunda da firma oldukça modern ve Retro tipi oyunların da oynanabileceği bir sistemin olacağı söylenmişti. Bugün yapılan açıklamada Antstream Arcade firması ile bir ortaklığa girildiğini bildiren şirket binlerce yeni Retro oyunun da kütüphanelerinde barınacağı belirtildi.

Klasik Oyunlar Da Geliyor

Atari zaten bir abonelik hizmeti vermekteydi. Ancak bu yeni sistemin çok özel atari sürümünü de içerisinde barındıracağı öğrenildi. Firma ortaklığa giriştiği Antstream firmasının hali hazırda sunmakta olduğu oyunların yanında VCS abonelerinin yararlanmaları için klasik oyunlara da özel bir yer ayıracak. 50 tane eski oyunu sistemdeki kütüphaneye ekleyeceği öğrenilen Atari’nin tüm oyunları VCS sisteminin kumandası ile uyumlu çalışacak.

Yeni Oyunlarla Güncellenecek

Atari’nin yeni sisteminin yıllık ücreti bulunuyor. 95.98 dolarlık bir yıllık ücret alacak olan Atari, aylık abone olmak isteyenlerden ise 7.99 dolarlık ücret belirledi. Ancak VCS aboneleri sisteme girdiklerinde 30 günlük bir deneme süreleri bulunacak. Bu sürede ücret ödemeyecek olan kullanıcılar süre sonunda aboneliklerini sonlandırabilecek. Mart ayında çıkacak olan sisteme Atari firması sürekli yeni oyunlar ekleyecek. Atari’nin haricinde Sony ve Microsoft firmaları da 2020’de yeni konsollarını piyasaya sürecek.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.