tarafından - Ağustos 23, 2019
513 görüntüleme

Hint merkezli akıllı telefon üreticisi Lava, International Z serisinin yeni üyesi olan Lava Z93'ün tanıtımını gerçekleştirdi. 2019 yılının başlarında Lava Z92'nin tanıtımını gerçekleştiren ve büyük ilgi uyandıran Hint merkezli akıllı telefon üreticisi firma, yeni amiral gemisi için 2020 yılını beklemedi. Z serisi içerisinde yer alan yeni ürünü Z93'ün tanıtımını yakın bir zamanda gerçekleştiren teknoloji firması telefonu çift arka kamera kurulumu ve parmak izi okuyucusu ile tanıttı.

Smart Al Oyun Modu'nun yanı sıra, sekiz çekirdekli bir işlemciye sahip olması telefonun dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Damla çentik görüntüsüne sahip olan Lava Z93, 1520 x 1720 piksel çözünürlüğü ile kutusundan çıkacak. Yapay zeka oyun modu ile kullanıcısının oyunlardan aldığı verimi arttırmayı planlayan Lava firması, bu özelliğini Z93 modeli ile aktifleştirmiş durumda. Gameloft firması ile birleşerek Mortal Kombat 5 oyunu için çeşitli çalışmalar da yapılmış. Bu oyunun yanı sıra diğer oyunlarda da ciddi bir performans artışı söz konusu olacak.

Lava Z93 Özellikleri

Hintli teknoloji firması Lava'nın üretimini gerçekleştirdiği son amiral gemisi Z93'ün birçok özelliği de cihazla beraber tanıtıldı. 6,22 inç ekran boyutuna sahip olacak cihaz, kavisli ekranı ile kullanıcısının ekran deneyimini arttıracak. 2 GHz ve sekiz çekirdekli işlemcisi cihazın verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olurken, 50 MHz'lık GPU'su ile de donma ya da kasma gibi sorunların önüne geçilmiş olacak.

3 GB'lık RAM alanının yanı sıra, 32 GB'lık dâhili hafızası ve 256 GB'a kadar takılabilecek MicroSD desteği de cihazın depolama özellikleri arasında yer alıyor. Çift SIM kart özelliğinin yanı sıra kutusundan Android 9 Pie işletim sistemi ile çıkacak cihaz, 13 MP'lik arka kamera, 8 MP'lik ön kamera çözünürlüğüne shaip. Lava Z93'te parmak izi okuyucusu yer alırken, 10 watt'lık şarj desteğine sahip olan 3.500 mAh bataryası ile uzun ömürlü kullanım sağlayacak. Kömür mavisi ve kraliyet mavisi renkleri ile satışa çıkarılan cihazın Türk lirasına çevrildiği zaman 640 TL'lik bir fiyattan satılması bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.