tarafından - Ekim 4, 2019
122 görüntüleme

Tayvan merkezli olarak kurulan ve bilgisayarlar için anakartların yanı sıra, pek çok donanım üretimine yer veren Gigabyte firması yeni anakart serisini tanıttı. X299X Aorus Master, X299X Designare 10G ve X299X Aorus Xtreme Waterforce adını alan yeni seri anakartlar beklentileri büyük oranda karşılıyor.

X299X Serisinin Özellikleri

Geçtiğimiz günlerde Gigabyte firması tarafından tanıtımı gerçekleştirilen ve X299X serisi olarak adlandırılan anakartlar birçok özellik içeriyor. Özellikle Intel tarafından geliştirilen Cascade Lake-X HEDT CPU ile uyumlu olacağı belirtilen bu anakartlar, şimdiden merak ediliyor. Skylake-X işlemcilere göre daha uygun maliyetler sunmaları nedeniyle, standart HEDT’lerden (High End Desktop) çok daha fazla ilgi görmeleri ise beklentiler arasında.

X299X anakart serisi, firma tarafından geçtiğimiz yıllarda üretilen X299 serisinin yonga setine sahip olarak üretilecek. Serinin isminde taşıdığı son ‘X’ harfi ise, Cascade Lake-X işlemcilerine ilişkin özellikler taşıdığı anlamına geliyor. Ayrıca anakartlar Skylake-X işlemcilerine kıyasla daha uygun maliyetli olarak piyasada yer alacak.

Gigabyte firmasının geliştirdiği yeni seri anakart X299X ile Intel Thunderbolt 3 desteği, termal çözümlemeler ve 5-10 Gbps hızda ağ bağlantısı özellikleri kullanılabilecek. Ayrıca 40 Gbps bant genişliğine sahip olan iki adet USB Typce-C girişleriyle birlikte kullanıcılara dahili olarak Intel Tunderbolt 3 desteğini sunabilecekler.

Serinin anakartlarının diğer özellikleri arasında Intel 802.11 AX WiFi 6 ağ bağlantısı yer alıyor. Ethernet kontrolü ve girişi ise X299X Designare 10 G modelinde yer alıyor. Tüm bunların yanı sıra, anakartlarda Smart Fan 5 teknolojilerini kullanan Gigabyte, kullanıcılarına ısı sensörü ve fan kontrolünü sağlama desteği veriyor.

Piyasa Fiyatı Henüz Belli Değil

Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan ve son derece ilgi çekici özelliklere sahip olacağı görülen X299X serisi anakartları, ilerleyen günlerde piyasada yerini alacak. Ancak Gigabyte tarafından henüz anakartların fiyatına ilişkin bir açıklama yapılmadığından, serinin anakartlarının fiyatları bilinmiyor. X299X serisinin anakartlarını piyasada görmeyi bekleyen ve serinin hedeflediği kitle olan içerik üreticileri ile profesyonel bilgisayar kullanıcıları, yakın zamanda ürünü piyasada bulabilecekler.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.