tarafından - Ekim 4, 2019
135 görüntüleme

SpaceX Mars roketlerinin testini yapabilmek amacıyla bir köy satın almayı amaçlıyor. Dünyaca ünlü, uzay taşımacılık şirketi olan, SpaceX, Texas'ta yer alan, Boca Chica Köyü'nü satın almayı planlıyor. Şirket köyü boşaltacak. Bunun ardından, SpaceX, Starhopper gemisinin test uçuşlarını bu köyde yapacak. Projeleri sebebiyle adını sık sık duyuran SpaceX, bu kez bir köy satın almak istemesiyle gündeme geldi. Şirketin CEO'su olan dünyaca ünlü girişimci Elon Musk, insanları Mars'a götürecek aracın geliştirilebilmesi için uygun, geniş bir mekana ihtiyaçları olduğunu söylüyor.

Test İçin Köy Satın Alıyorlar

CEO'su Elon Musk ve projeleri sebebiyle dünya genelinde çokça bilinen, uzay taşımacılık şirketi, SpaceX yine gündeme geldi. Ancak bu kez, bir köy satın almak istemesiyle gündeme geldi. SpaceX, insanları Mars'a götürmesi planlanan araçları test etmek için büyük bir alana ihtiyaç duyuyor. Şirketin CEO'su Elon Musk'ta bunu doğruladı. Musk, etrafında hiç kimsenin olmadığı bir köy bulduğunu açıkladı. Texas sınırlarında yer alan Boca Chica köyü'nü satın almayı düşünen SpaceX, yakınlarda yaşayan bir düzine kadar köylüyü de burada uzaklaştıracak. Böylelikle, şirket Mars roketlerini test edebileceği güvenli ve geniş bir alana kavuşmuş olacak.

SpaceX Boca Chica Köyü İçin Teklif Verdi

SpaceX, Starhopper adlı gemisi konusunda son derece iddialı açıklamalar yapıyordu. Şirket, bu geminin insanları Mars'a götüreceğini söylese de, gemi henüz yeryüzünden 152 metre yükseğe çıkabildi. Bu sebeple, şirketin gemiyi test etme konusunda geniş bir alana ihtiyacı olması anlaşılabilir bir durumdur.

Uzay taşımacılık şirketi olan SpaceX, Texas sınırları dâhilinde yer alan, Boca Chica Köyü'nü satın almaya hazırlanıyor. Boca Chica Köyü'nde yaşayan bir düzine kadar kişi, SpaceX şirketinden teklif aldıklarını doğruluyorlar. Köy sakinleri, köylerinden zorla uzaklaştırılma konusunda endişe yaşıyorlar.

Edinilen bilgilere göre, SpaceX, 12 Eylül tarihinden itibaren, Boca Chica sakinlerine mektuplar gönderiyor ve evleri için fiyat teklifinde bulunuyor. Köylülerin buna nasıl cevap verecekleri ve SpaceX'in bu köyü satın alıp alamayacağı konusu pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.