tarafından - Ekim 8, 2019
86 görüntüleme

iPhone cihazlarında yapılan birçok işlem pil ömrünü kısa sürede tüketebilmektedir. Son yıllarda piyasaya sürülen iPhone cihazlarında yerleşik bataryaya yer verilmesinden ötürü, pil ömrü bittiğinde yüklü bir maliyet ödemesi yapılması gerekiyor. ıphone modellerinde pil ömrünü uzatma yöntemlerini kullanarak, cihazınızı hem daha verimli hem de daha bilinçli bir şekilde kullanabilirsiniz.

iPhone’da Pil Ömrü Uzatma Yöntemleri

iPhone cihazlarda pil ömrünü uzatabilmenin birden fazla yöntemi vardır. Bu yöntemler ise;

  • Otomatik parlaklığı açmak,
  • Ekran parlaklığını azaltmak,
  • iOS 7 ve üzeri sistemlerde hareketi azaltmak,
  • Dinamik duvar kağıdı kullanımına son vermek,
  • Bluetooth bağlantısını kapatmak,
  • 3G, 4G ve LTE hizmetlerini kapatmak,
  • Wi-Fi bağlantısını kapatmak,
  • Konum servislerinin kullanımını azaltmak,
  • iOS 7 ve üzeri sistemlerde uygulamaların otomatik güncellenmesini iptal etmek,
  • Yeni verileri al özelliğini kullanmamak,
  • e-Mail alımının sıklığını azaltmak,
  • Otomatik kilidin aktif olma süresini en aza indirmek,
  • Ekranın işlem yapılmadığında kapanma süresini azaltmak,
  • Kullanılan uygulamaların pil ömrüne etkisini takip etmek olarak sıralanabilir.

iPhone cihazınızda dikkat edeceğiniz bu yöntemler sonucunda pil ömrünü uzatabilmenizin yanı sıra, günlük kullanılan pil yüzdesini de azaltabilirsiniz.

Otomatik Parlaklığı Etkinleştirme

iPhone cihazlarda otomatik parlaklığı etkinleştirmek veya stabil bir ortamda ekran parlaklığını azaltmak, cihazın kullandığı pil yüzdesine büyük oranda etki edecektir. Bunun için Ayarlar> Parlaklık ve Duvar Kağıdı yolunu izleyerek arka plan ışığını azaltabilir veya otomatik parlaklık özelliğini etkin hale getirebilirsiniz. Otomatik parlaklık özelliği, bulunduğunuz ortamdaki aydınlatma değerlerine göre cihazın ekran parlaklığı otomatik olarak ayarlayacaktır. Böylelikle batarya enerjisinin kullanımı en aza indirilmektedir.

Konum Servislerinin Kullanımını Azaltma

Konum servislerinin kullanımı birçok anlamda yararlı olabiliyor, ancak konum servislerinin sık kullanılması iPhone cihazların pil ömrüne etki ediyor. Cihazınızda yer alan pek çok uygulamanın konum servislerini kullanmasından kaynaklı olarak, pil yüzdesi çok çabuk bir şekilde tükenebiliyor. Bu nedenle, konum servislerinin kullanımını azaltmalı veya konum servislerinin kullanımını tamamen kapatmalısınız.

Ayarlar> Gizlilik> Konum Servisleri yolunu izleyerek açık olan seçeneği pasif konuma getirebilirsiniz. Eğer cihazınızdaki konum servislerini tamamen pasif hale getirmek istemiyorsanız, konum servislerini kullanan uygulamalarda bu özelliği kapatabilirsiniz. ‘Konum Servisleri’ menüsü altında konum servislerini kullanan uygulamalar listelenmektedir. Konum servislerini kullanmadığınız uygulamalarda bu özelliği pasif hale getirebilirsiniz.

Push Bildirimlerini Kapatma

Push bildirimleri, iPhone cihazlarda bazı verileri ve bildirimleri almak için kullanılmaktadır. E-postalar, yeni kişiler veya bulut servislerinin verilerini görüntülemeye yarayan Push bildirimlerini kapatabilirsiniz. Ayarlar> Mail, Kişiler, Takvimler> Yeni Veri Al menüsüne ilerleyerek Push bildirimlerinin zamanlamasını kontrol edebilirsiniz. Bu menü altında seçebileceğiniz dört farklı zamanlama seçeneği vardır. Özelliği kapatmak istiyorsanız, ‘Elle Ayarlama’ seçeneğini işaretlemelisiniz.

Push bildirimlerini manuel olarak almayı seçtiğiniz zaman, uygulamaları çalıştırmadığınız sürece iPhone cihazınıza bildirim almazsınız. Yalnızca e-mail, kişiler veya takvim uygulamalarına giriş yaparak yeni bildirimlerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Bluetooth ve Wi-Fi Bağlantısını Devre Dışı Bırakma

Kablosuz veya ahizesiz aksesuarlara bağlanabilmek için Bluetooth bağlantısı kullanmak gerekebiliyor. Kullandığınız aksesuarla işleminiz bittikten sonra Bluetooth özelliğini devre dışı bırakarak pil ömrünü uzatabilirsiniz. Bu işlem için Ayarlar> Bluetooth yolunu izlemeli ve aktif olan butonu kapatmalısınız.

Wi-Fi kullanımınızda, bağlandığınız ağdan uzaklaştığınız zaman, Ayarlar> Wi-Fi menüsüne ulaşarak Wi-Fi bağlantı ayarını kapatabilirsiniz. Bu durumda cihazınız diğer ortamlarda Wi-Fi ağı arayarak pil yüzdesi tüketmeyecektir.

3G ve LTE Hizmetlerini Devre Dışı Bırakma

Web taraması ve e-posta hizmetleri gibi hizmetleri almanıza yarayan 3G, 4G veya LTE hizmetlerini kullanmadığınız durumlarda kapatabilirsiniz. Böylelikle iPhone cihazınız daha az pil yüzdesi tüketebilir. Bu işlem için;

  • Cihazınızın ayarlar menüsüne girin.
  • Menü içinde ‘Genel’ seçeneğine tıklayın.
  • Yeni açılan menüde ‘Hücresel’ başlığına tıklayın.
  • Açılan ekranda ‘3G bağlantısı’ başlığı yanındaki butonu kapatın.
  • 4.5G kullanıyorsanız, LTE özelliği aynı menü içerisinde yer alacaktır. Butonu kapatarak 4.5G özelliğini kapatabilirsiniz.

Uygulayacağınız bu işlem adımlarından sonra cihazınız daha az pil yüzdesi tüketmeye başlayacaktır.

Hücresel Bağlantıda Düşük Kapsama Alanlarından Kaçınma

iPhone cihazını hücresel veri bağlantısı ile kullanırken, operatörünüzün çekmediği veya az çektiği alanlarda cihazınız hücresel bağlantıyı sürdürebilmek için çok daha fazla pil ömrü tüketecektir. iPhone cihazınızın ekranının üst kısmında yer verilen sinyal gücüne dikkat ederek, hücresel veri bağlantısında fazla pil yüzdesi tüketmekten kaçınabilirsiniz.

Operatör bağlantısındaki çubuk miktarı ne kadar az ise, cihaz ile alınan sinyal de o kadar azdır. Bu durumda cihaz, hücresel bağlantıyı kullanmaya devam etmek için daha çok pil yüzdesi harcar. Bu durumda Ayarlar> Uçak Modu menüsüne ulaşarak uçak modunu aktif hale getirmelisiniz veya Ayarlar> Hücresel Veri seçeneğini devre dışı bırakmalısınız. Böylelikle cihazın hücresel bağlantıya erişimini kapatmış olursunuz.

Uygulamalara Özel Bildirimleri Kapatma

Birçok uygulama iPhone cihazınızda bildirim gösterme özelliği içeriyor. Bu bildirimler cihazın etkinliğini azaltır ve pil yüzdesini de kolaylıkla tüketebilmektedir. Gerekli olmayan uygulama bildirimlerinin tamamını Ayarlar> Uygulamalar> Bildirimler yoluyla kapatabilirsiniz. Bildirim almak istemediğiniz uygulamaya tıklayın ve gelen ekranda ‘Uyarı Stili’ başlığında görüntülenen ‘Hiçbiri’ seçeneğine tıklayın.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.