tarafından - Ağustos 22, 2019
605 görüntüleme

Android tabanlı akıllı telefonlar ve Google Play Store için bir süredir ortada dolaşan yeni görünüm durumu daha önce kısıtlı şekilde denenmişti. Bir kaç kez kullanıcılardan yorum almak için piyasaya sürülen yeni tasarım durumu bugün resmi bir şekilde tüm telefonlarda kullanılmak üzere dağıtıma açıldı. Bu sayede materyal tasarım olarak adlandırılan tasarım her kullanıcı için güncelleme sonrası kullanılmaya başlanıyor.

Aylardır Beklenen Güncelleme

Aylar boyunca bekledikten ve sadece birkaç kısa görselden başka bilgi verilmemesinden sonra meraklıları tarafından daha da fazla merak edilmeye başlanan uygulama güncellemesi herkes için kullanıma açıldı. Materyal tema olarak kabul edilen tema Android telefonların tamamı da dâhil olmak üzere tüm Google Play kullanıcıları için güncelleme sonrasında kullanılır bir hal alıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre temanın birbirinden farklı özellikleri de bulunuyor.

Tamamen yenilenmiş özelliklerden meydana gelen uygulama kullanıcı sayısının oldukça yükselmesi sonucunda bir anlamda hediye olarak geldi. 2 milyar kullanıcısı bulunan Play Store için güncelleme durumunun ortaya çıkması kullanıcıların oldukça heyecanlanmasına neden oldu. Kullanıcıların kendini daha özel ve iyi hissetmesi için tasarlanan bu uygulama değişikliklerinin kullanıcılar açısından alacağı yorumlar da söz konusu olmaya başladı.

Birçok özellik olmasına karşılık en çok dikkat çeken özelliklere de yer verildi. Uygulamanın üst kısmında daha kolay arama yapılması için yeni bir navigasyon çubuğu eklendiği bilgisi paylaşıldı. Oyunlar ve uygulamalar daha önceden ayrım olmaksızın arama sonuçlarında çıkıyordu. Artık iki ayrı kategori olarak daha kolay fark edilmesi açısından ayrıştırıldı. Ek olarak uygulamaları kontrol eden kullanıcıların daha kolay bir şekilde kendilerine uygun olan uygulamayı bulmalarını sağlamak için uygulama üstlerinde bilgiler bulunması da söz konusu oluyor. Bu durumda uygun olan uygulamanın fark edilmesi ve özellikleri de kolay bir şekilde mümkün hale geliyor. Ayrıca kullanıcı arayüzü daha belirgin bir şekilde tasarlanıyor. Arayüzün daha farklı bir şekilde tasarlanması yine benzer bir kullanım kolaylığı ve hatırlama sağlıyor. Kullanıcıların yapacakları yorumlar ise şirket tarafından takip edilmeye başlandı.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.