tarafından - Ekim 14, 2019
371 görüntüleme

Başarılı Türk mühendisler yapmış oldukları çalışmalar sonucunda 120 kilogram ağırlığını taşıyabilecek kapasiteye sahip karton bisikleti üretmeyi başardılar. Yeni kompozit malzemelerin tanıtımının düzenlendiği 2019 Türk Kompozit Fuarı'nda birçok projeye ev sahipliği yapıldı. Fakat bu projelerden en çok dikkat çekeni karton bisiklet oldu. Türk mühendisler tarafından üretimi gerçekleştirilen bu icat, tamamı ile kartondan üretilmiştir ve 120 kilo ağırlığında yükü taşıyabilmektedir.

Amaç Ucuz, Yerli ve Çevreci Bir Bisiklet Üretmek

Karton bisiklet projesi Atılım Üniversitesi kapsamında geliştirildi. Geliştiriciler arasında yer alan Burak Bağcı, bu bisikletin üretilmesindeki en temel amacın ucuz, yerli ve çevreci olduğunu ifade ederek geliştirildiğini dile getirdi. Üstelik bu bisikletin üretiminde yaklaşık olarak 2 kilogram kağıt harcanmış ve bu kağıtlar geri dönüştürülmüş kağıtlardan elde edilmiş.

Yerli Bir Kompozit Üretmek İstedik!

Burak Bağcı amaçlarından birinin de yerli bir kompozit olduğunu dile getirerek, kenevirle ile ilgili bazı projeler üzerinde çalıştıklarını fakat bir takım yasal sorunlar sebebi ile projeye belli bir ara verdiklerini, tüm bunlar sonucunda ise yapılan bir takım düzenlemeler ile projenin tamamlandığını ifade etti. Başarılı Türk mühendis, yeni üretmek istedikleri kompozitlerin hem havacılık hem de savunma sanayi gibi sektörlerde rahatlıkla kullanılabileceğini açıkladı. Atılım Üniversitesi mezun öğrencileri tarafından karton bisikletin rahatlıkla geliştirildiğini dile getiren Dr. Cemal Merih Şengönül, her konuda gerekli olan tüm yardımların da yapıldığını söyledi.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.