tarafından - Ekim 28, 2019
7,169 görüntüleme

Android telefonunuzda WhatsApp bildirim seslerinden sıkıldıysanız, bu sesleri daha eğlenceli bir şeyle değiştirmek istiyor olabilirsiniz. Android WhatsApp bildirim sesi nasıl değiştirilir? başlıklı bu konumuzdaki bilgilerle, varsayılan tonlar arasından seçim yapabilir veya kişilerinize özel olarak oluşturduğunuz bildirim seslerini WhatsApp bildirimleri için kullanabilirsiniz.

WhatsApp’ta Bildirim Ayarlarını Keşfedin

WhatsApp, oldukça popüler bir mesajlaşma uygulamasıdır. Bu kadar çok kullanıcıya sahip olunca, uygulamanın sürekli olarak güncellenmesi ve yeni özelliklerin ortaya çıkması kaçınılmaz olmaktadır. WhatsApp, ilk ortaya çıktığı zamandan bu yana standart bildirim sesi olan ‘Skyline’ tonunu kullanan bir uygulamadır.

Ancak kullanıcılar zaman içerisinde, bu bildirim seslerini değiştirme özelliğinin uygulamaya eklenmesini bekler bir hale geldiler. Hemen hemen her uygulamanın standart bir bildirim sesi vardır ve kullanıcıları zamanla bu seslerden sıkılır ve kişiselleştirme yolunu tercih ederler.

WhatsApp uygulamasında kullanıcılar artık bildirim sesleri, bildirim LED ışığı rengi, açılır bildirimler ve bildirim titreşimleri gibi birçok ayara ulaşabilir hale geldiler. Bu özelliklerle birlikte istediğiniz gibi WhatsApp uygulamasını kişiselleştirebiliyorsunuz.

WhatsApp’ta Bildirim Seslerini Değiştirmek Android Sistemlerine Göre Farklılık Gösterir mi?

Android sistemlerine göre WhatsApp bildirim seslerini değiştirmek için farklı yollar izlemeniz gerekebiliyor. Android 9.0 Pie kullanıcıları farklı WhatsApp kişiselleştirme ayarlarına ulaşabilirken, Android 8.0 Oreo kullanıcılarının farklı WhatsApp kişiselleştirme ayarlarını kullanabilmeleri söz konusu olabiliyor. Bu nedenle kullandığınız Android sisteminin de WhatsApp bildirim ayarları üzerindeki kontrolünüzü etkilediğini söyleyebilmek mümkündür. Yani eğer Android sistemlerinin daha düşük bir sürümünü kullanıyorsanız, WhatsApp kişiselleştirme ayarlarını görüntüleyemeyebilirsiniz. Bunun için öncelikle cihazınızı son Android sürümüne güncellemeniz gerekecektir.

Android Cihazlarda WhatsApp Varsayılan Bildirim Sesi Değiştirme

Varsayılan WhatsApp bildirim seslerini değiştirmek için izlemeniz gereken birkaç adım vardır.

Bunun için;

  • WhatsApp uygulamasını çalıştırın.
  • Sağ üst köşede yer alan üç nokta (⋮) işaretine tıklayın.
  • Açılan pencereden ‘Ayarlar’ menüsüne dokunun.
  • Gelen ekranda ‘Bildirimler’ menüsüne geçin.
  • Karşınıza çıkan ekranda ‘Bildirim Tonu’ seçeneğine basın.
  • Açılan ‘İşlem Seçimi Yapın’ menüsünde ses dosyasını seçmek istediğiniz klasörü işaretleyin ve ses dosyasını bulun.

Bu işlem adımlarını tamamlamanızın ardından, WhatsApp gelen mesajlar bildirimlerinin sesi artık belirlediğiniz tonda çalınacaktır.

Android Cihazlarda WhatsApp Bildirimleri İçin Kişilere Özel Seçimler Yapmak

Kişiye özel bildirim sesleri, arkadaşlarınıza farklı bildirim tonları atayabileceğiniz anlamına geliyor. Örneğin bir arkadaşınızdan gelen mesaj bildirim sesinin farklı olmasını istiyorsanız, bu işlemi kullanmayı düşünebilirsiniz. Böylelikle kişilerinizi mesaj bildirim tonlarıyla tanıma imkanınız olacaktır.

Android cihazınızda WhatsApp kişilere özel bildirim sesleri atama işlemi yapmak için;

  • WhatsApp uygulamasını açın.
  • Bildirim sesini değiştirmek istediğiniz kişinin sohbet penceresini açın.
  • Sağ üst kısımdaki üç nokta (⋮) simgesine tıklayın.
  • Açılan menü penceresinden ‘Kişiyi Görüntüle’ seçeneğiyle devam edin.
  • Kişi sayfasının görüntülendiği pencerede ‘Özel Bildirimler’ seçeneğine tıklayın.
  • Gelen ekranda ‘Özel Bildirimleri Kullan’ seçeneğini aktif edin.
  • Seçeneği aktif hale getirmenizin ardından diğer menü seçenekleri aktif hale gelecektir.
  • Aktif hale gelen ‘Bildirim Tonu’ seçeneğine tıklayın.
  • Açılan ‘İşlem Seçimi Yapın’ menüsünde ses dosyasını seçmek istediğiniz klasörü işaretleyin ve ses dosyasını bulun.
  • Ses dosyasını ayarladıktan sonra, isteğe göre diğer bildirim ayarlarını da değiştirebilirsiniz.

Bu işlemlerle birlikte kişilerinize özel olarak belirleyebileceğiniz bildirim tonlarını kolaylıkla ekleyebileceksiniz.

Üçüncü Parti Uygulamalar ile WhatsApp Bildirim Seslerini Değiştirme

Kendi zil sesinizi oluşturmak için kullanabileceğiniz birçok uygulama vardır. Eğer zil sesi tonlarınızdan sıkıldıysanız, üçüncü parti uygulamaların zil sesi oluşturma yöntemlerini kullanabilirsiniz. Zedge, Google Play Store’dan indirebileceğiniz üçüncü parti bir zil sesi oluşturma uygulamasıdır. İsterseniz başka uygulamaların özelliklerini değerlendirerek, onları kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

Zedge uygulaması, sizlere farklı birçok seçenek sunan bir uygulamadır. Uygulama içerisinde kapsamlı kataloglardan indirebileceğiniz duvar kağıtları, HD duvar kağıtları, hareketli duvar kağıtları ve zil seslerine yer veriliyor. Eğer yeni bir zil sesi oluşturmak istemiyorsanız, uygulamanın halihazırda sizlere sunduğu zil seslerinden birini tercih ederek cihazınıza indirebilirsiniz.

Zedge uygulamasını Google Play Store’dan indirdikten sonra uygulamayı çalıştırın. Çalıştırdığınız uygulamanın sol üst köşesinde menü düğmesine dokunduktan sonra, ‘Zil Sesleri’ seçeneğine tıklayın. Uygulama içerisinde istediğiniz zil sesini bulun ve düzenleme işlemini gerçekleştirin. İstediğiniz şekilde düzenlediğiniz müziği kaydettikten sonra, WhatsApp bildirim tonları menüsünden kaydettiğiniz yeni müziğinizi bildirim tonu olarak ayarlayabilirsiniz.

Android Cihazlarda WhatsApp Titreşim Ayarlarını Değiştirme

Android cihazlarda merak edilen bildirim ayarlarından bir tanesi de, titreşim ayarlarıdır. WhatsApp varsayılan titreşim ayarlarını kullanmak istemiyorsanız, bu ayarı değiştirebilirsiniz. Bunun için WhatsApp uygulamasını açın.

Sağ üst köşedeki üç nokta (⋮) simgesine tıklayın ve ‘Ayarlar’ seçeneğiyle ilerleyin. Gelen ekranda ‘Titreşim’ seçeneğine tıklayın. Karşınıza bu menüde 4 farklı seçenek çıkacaktır. Bu seçeneklerden birisini seçin.

Kapalı seçeneği titreşimleri kapatır, varsayılan seçeneği WhatsApp’ın varsayılan titreşim ayarını kullanır, kısa seçeneği mesajlar için kısa titreşim çalınmasını sağlar ve uzun seçeneği de uzun titreşim bildirimleri almanıza imkan tanır. Seçiminizi yaptıktan sonra menüden çıkarak ayarlarınızı kaydedebilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.