tarafından - Aralık 3, 2019
454 görüntüleme

Torrentler, internet aracılığıyla dosya indirme konusunda son derece kolaylık sağlayan araçlar halini almışlardır. Standart bir indirmeye göre, izleyici sayısı arttıkça indirme hızı da aynı oranda artan torrentler ile, büyük boyutlu dosyaları dakikalar içerisinde indirmeniz mümkün olabiliyor. Bu nedenle internet kullanıcıları, dosya indirme işlemi yapmak istedikleri zaman torrent sitelerinin hizmetlerini tercih etmektedirler. En iyi torrent siteleri seçeneklerine yer verdiğimiz yazının devamında, 2019 yılında aktif durumda olan ve sürekli güncellenen torrent sitelerini bulabilirsiniz.

Torrent İndirme İşleminin Avantajları Nelerdir?

Torrent, eşler arası paylaşım yapmaya yarayan bir indirme sistemidir. Sistemin avantajlarına değinecek olursak;

  • Eşler arası paylaşım sistemi nedeniyle, dosyanın izleyicileri ne kadar çoksa indirme işlemi o kadar hızlı olur.
  • Büyük boyutlu dosyaları bile çoklu izleyici ve internet hızınız sayesinde birkaç dakikada indirebilirsiniz.
  • Dosyanın indirme işleminde bağlantı kaybedilse bile, dosyanın indirme işlemi bağlantı sağlandığı zaman kaldığı yerden devam eder.
  • Torrent dosyaları, indirilecek içeriğin dosya içerisinden seçilebilmesini sağlar. Yani dosyanın indirmek istemediğiniz kısmını indirmeye dahil etmeme opsiyonunuz vardır.
  • Dosyanın indirme işlemi devam ederken dosyayı indirdiğiniz programı kapatsanız bile, indirme işlemi programı tekrar açtığınızda kaldığı yerden devam edecektir.

Genellikle bu tür özellikler sunan torrent dosyaları, çoklu izleyici seçeneği bulabildiğiniz dosyaları indirme konusunda oldukça iyi bir alternatiftir diyebiliriz.

2019 Yılındaki En İyi Torrent Siteleri Hangileridir?

2019 senesinde hala aktif durumda olan, güncel bir hizmet sunan ve izleyici sayısı birçok dosyada oldukça fazla olan torrent sitelerini listeleyecek olursak;

  • The Pirate Bay,
  • RARGB,
  • 1337x,
  • TorLock,
  • Torrentz2,
  • YTS,
  • EZTV,
  • LimeTorrents,
  • Zooqle,
  • Torrent Downloads sitelerini listemizde yer almaktadır.

Bu siteler, geçtiğimiz dönemde kapatılan birçok torrent sitesinden geriye kalan kullanılabilecek alternatiflerdir. Ayrıca güncel ve yüksek izleyici seçenekleri içeren siteler, kolay torrent indirmesi yapmanıza imkan tanıyacaktır.

The Pirate Bay Sitesi ve Özellikleri

Dünya genelinde şu anda en popüler torrent sitelerinin başında yer alan The Pirate Bay, kapatma ve engelleme kararlarından kurtulan köklü sitelerden birisidir. Sitenin en beğenilen özellikleri, torrent dosyalarına eklenen güvenilir kullanıcı etiketleridir. Böylelikle torrentlerin indirmek için güvenilir olduğunu da kolay bir şekilde anlamamızı sağlıyor.

Torrent indirmeye yeni başlamış olsanız bile, The Piraye Bay son derece basit bir arayüzle kolay bir kullanıma yer verir. İçerdiği milyonlarca farklı torrent dosyasının yanı sıra, sitede magnet link özelliği vardır. Bu sayede torrent indirme programı bilgisayarınızda kuruluysa, bu linkle programa torrent dosyasını hızlı bir şekilde çekebilirsiniz. Kısacası bu linkle torrent uzantılı dosyayı bilgisayarınıza indirmenize bile gerek kalmamaktadır.

Oyun, film, müzik, televizyon şovları, ses ve video filtreleriyle site üzerinde arama yapmak son derece kolaydır. İndirmek istediğiniz dosya bağlantısı üzerinde gördüğünüz pembe renkteki kuru kafa işareti, dosyanın güvenilir olduğunu belirtir. Yeşil renkli aynı ikon ise VIP dosya olduğunu belirtmektedir.

RARGB Sitesi ve Özellikleri

Yeni ve güncel içerikleri bulabileceğiniz RARGB sitesi, eski torrentlerden de seçki yaptığı için son derece geniş bir arşive ulaşmanıza imkan tanıyor. Genellikle dizi, film ve müzik gibi kategorilerde dosya indirmek istiyorsanız RARGB sitesinin geniş arşivlerini tercih edebilirsiniz.

2008 senesinden bu yana aktif olan RARGB sitesi, kolay bir kullanım sunmaktadır. Siteye ulaşmak konusunda yaşanan sıkıntılar, VPN ile aşılabilmektedir. Dilerseniz siteye üye olarak indirdiğiniz içerikleri görme imkanınız da vardır.

Site üzerinden indirme yapmak için, arama kutusunda içeriği arayın ve indirmek istediğiniz dosyaya tıklayın. İnen torrent uzantılı dosyayı çalıştırdığınız zaman, torrent programı tarafından dosya içeriği indirilmeye başlanacaktır.

1337x Sitesi ve Özellikleri

Film, dizi, oyun, uygulamalar, dökumanlar ve müzik gibi dosyaları indirebileceğiniz oldukça kullanışlı bir site olan 1337x, aramalarla yüzlerce torrent dosyasını bulabilmenize imkan tanımaktadır. Basit arayüzlü bir tasarıma sahip olan site, aranan kelimelere ilişkin en doğru sonuçları listelemektedir. Böylelikle birçok torrent sitesinde yaşanan ilişkisiz arama sonuçlarıyla başa çıkmak zorunda kalmazsınız.

Site, magnet download veya torrent download özelliklerini desteklemektedir. Ayrıca video dosyaları için Stream’de oynatma seçeneği de eklenen siteden dosya içeriğini, dosya özelliklerini ve tracker listesini de görme imkanınız bulunuyor.

TorLock Sitesi ve Özellikleri

E-kitap ve anime severlerin toplandığı bir torrent sitesi olan TorLock, bu kategorilere ilişkin son derece geniş kapsamlı bir arşive yer veriyor. Kullanışlı arayüzü sayesinde kolay aramalar yapabileceğiniz sitede, milyonlarca torrent seçeneğini bulabilirsiniz.

Genellikle anime bölümlerini ve e-kitap seçeneklerini bulabileceğiniz sitede, ayrıca müzik dosyası arşivleri de paylaşılmaktadır. Böylelikle farklı alternatif indirmeleri de site üzerinden yapabilmeniz sağlanıyor. Siteye bağlantı sorunları için VPN kullanmak gerekebiliyor.

Torrentz2 Sitesi ve Özellikleri

Müzik torrentleri konusunda büyük bir arşive sahip olan Torrentz2 sitesi, basit bir arayüze sahiptir. Popüler Torrentz sitesinin yeni hali olarak tanımlayabileceğimiz Torrentz2 sitesi, müzik arşivine yeni seçenekler eklemek isteyenler için birebirdir. Oldukça eski torrent dosyalarında bile 10’dan fazla izleyici bulabileceğiniz site, magnet link seçeneğine yer vererek kolay indirmeler yapmanıza imkan tanıyor.

YTS Sitesi ve Özellikleri

Film arşivinize yeni filmler eklemek istiyorsanız, YTS sitesinin torrent arşivlerini inceleyebilirsiniz. Oldukça fazla film seçeneğine yer veren site, kullanışlı ve modern görünümlü bir arayüzle karşımıza çıkıyor. Eğer ağınız kısıtlı bant genişliğine sahipse, YTS sitesinin torrent indirme seçeneklerinden memnun kalacağınızı söyleyebiliriz. Çünkü sitenin torrentleri, bant genişliğine yük olmadan indirme yapma avantajı sunmaktadır.

Yalnızca filmlerle ilgili içerik sunan YTS sitesinde oyun, müzik veya dizi gibi torrent seçenekleri bulunmuyor. Eğer bu torrentleri indirmek istiyorsanız, listelediğimiz diğer torrent sitelerinin hizmetlerinden yararlanmanız gerekecektir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.