tarafından - Aralık 16, 2019
131 görüntüleme

Tarihsel süreç içerisinde insanlık büyük bir gelişim göstermiştir. Bu gelişim neticesinde ise insanlar modern dünyanın şefkatli yüzünü görmüşlerdir. Nitekim dünya tarihinde çok kısa süreler barış içerisinde geçmiş uzun zamanlar ise savaşlar ile geçmiştir.

Nitekim en son 1950 yılında yaşanan iki kutuplu sistem neticesinde dünya da yok edici güçlerin var olması sıcak temasların kurulmasının önüne geçmiş ve soğuk bir savaş ortamı varlığını göstermiştir. Nitekim durum böyle olunca da dünya tarihinde yeni bir sayfa yaşanmıştır. Bu sayfa ise gelişim neticesinde ve rekabet ortamının neticesinde var olmuştur. Doğu ve Batı bloku ülkeleri hayatta kalabilmek ve dünya da öncü olabilmek için teknolojik anlamda gelişmek adına harekete geçmişlerdir.

Neticede teknolojik gelişim bir bileşke olmaktadır. Her yeni bir gelişim bir sonraki gelişimin habercisi olur. Bu kapsamda devlet düzeyinde kullanılan teknolojik gelişmeler zaman içerisinde toplumların hazır hale getirilmesi ile topluma da yansımıştır.

İlk etapta askeri gelişmelerin ve yeniliklerin ortaya çıkması zamanla başka alanlara da yansıdı. Bu kapsamda ortaya çıkan ve en büyük teknolojik yenilik olarak kabul edilen ve daha sonraki gelişmelerin en büyük adımı olan buluş bilgisayar olmaktadır.

Bilgisayar modern dünyanın en önemli yüzüdür. Nitekim günümüzde toplumun en alt kesiminden en üst kesimine kadar her türlü hizmette bilgisayar kullanılır. Bilgisayarın ortaya çıkması sanal bir dünyayı da beraberinde getirmiştir. Nitekim bilgiye ulaşılması, haberleşme, eğlence, yeni insanlar vs gibi birçok hizmete bu sayede varılmıştır.

Bilgisayar konusunda en ilk hizmetleri veren bilgisayar buluşu sayesinde piyasaya giriş yapan ve bu buluşunu her sene geliştirerek dünyada bir dev haline gelen şirketlerden birisi de Apple olmaktadır. Apple markası ABD'ye ait olmaktadır. ABD'nin sağladığı rekabet ve bilgi ortamında gelişim gösteren bu şirket birçok farklı teknolojik ürünü bünyesinde bulundurur.

Apple Hakkında

Apple şirketi 1 Nisan 1976 yılında kurulmuştur. Kuruluşunun ana amacı kendisine ait olan bilgisayar sistemlerini geliştirmekti. Neticede son tahlilde bugün çok uluslu bir şirket olmaktadır. Çok uluslu olması dünyada ekonomik ve siyasi anlamda söz sahibi olmasını da beraberinde getirmiştir.

Nitekim çoğu dünya ülkesinde daha zengin ve geliri daha büyük olan bir şirkettir. Apple markası ilk etapta direkt üst seviye yani devlet ve büyük şirketler adına üretim yapmak için hareket ediyordu. Nitekim sonraki süreçte dünyanın da farklı bir görünüm alması ve küreselleşmesi ile topluma inmeye ve toplum tüketimi adına üretimler yapmaya başlamıştır.

Mac Bilgisayar Ve Özellikleri

Mac ifadesi Macintosh kelimesinin kısaltılmış hali olmaktadır. Tüm apple bilgisayarları sadece bu şirkete ait olan işletim sistemi ile çalışırlar. Nitekim ilk mac bilgisayar 1984 yılında üretilmiştir. Yavaş yavaş ise topluma ve toplumun kullanabilmesi adına geliştirilmiştir. Apple bilgisayarların birçok özelliği bulunur. Bu özellikler gerçekten de sadece bu markaya ait olmaktadır. Apple ürettiği tüm ürünler ile farklı olmayı ve farklı kalabilmeyi başarmıştır. Apple bilgisayar özellikleri;

• Retina ekran

• Dokunmatik sistem

• Apple'a özel işlemci sistemi

• Geniş bellek

• Uzun süreli şarj gücü

• Kamera

• Video desteği

• Wifi

• Ses

• Erişebilirlik

• Yerleşik halde olan uygulamalar

Gibidir. Daha birçok özelliği ve detayları olan Apple bilgisayarların en karmaşık yanı da kullanışı olmaktadır. Nitekim alışana kadar hemen herkes bir müddet zorluk çeker. Bazen en basit işlemler dahi yapılamayabilir.

Bu durumun en önemli sebebi ise Apple'ın her alanda ürettikleri ile kendisine ait olması ve farklılığını her zaman sürdürmesidir. Ancak belli bir zamanın ardından Apple ürünlerin ve özellikle de bilgisayarın kullanımı daha kolay olacaktır.

Apple bilgisayar da karşılaşılan en büyük kullanıcı sorunlarından birisi de apple ses ayarları olmaktadır. Birçok insan internette apple bilgisayar ses ayarları nasıl yapılır diye aratmalar yapmakta ve bu duruma bir hayli kafa yormaktadır.

Apple Ses Ayarları

Apple markasının ürünlerinin farklı olduğunu ve özellikle de bilgisayar kullanımının da zor ve farklı olduğunu biliyoruz. Hal böyle olunca da alışana kadar en ufak mac konularında bile sorun yaşayabiliriz. İlk kez Apple bilgisayar kullanan kişilerin en çok sorun yaşadığı alanlardan birisi de apple bilgisayar ses ayarları olmaktadır.

Nitekim bu sorun için birçok çözüm yöntemi bulunmakta ve her birisi için aşama aşama uygulanmaktadır. Nitekim Apple bilgisayar ses ayarları için yapılması gerekenler aşama aşama şu şekildedir:

• İlk olarak macOS'un güncel olup olmadığından emin olunması gerekir. En son sürümün yüklenmesi gerekir.

• Güncelleme işleminden sonra yine ses gelmez ise ses ayarları kontrol edilmelidir.

• Bu aşamada bilgisayarın bağlı olduğu kablolar çıkarılmalıdır.

• Apple menüsünü açarak bu alanda sistem tercihlerine giriş yapılmalıdır.

• Bu alanda ses kavramı seçilmelidir.

• Ses sürgüsü yukarıya kaydırılmalıdır.

• Eğer ki sessiz butonu seçilmiş ise bu seçim kaldırılmalıdır.

Tüm bu işlemlerin ardından halen daha ses gelmiyor ise apple destek ekibi ile iletişime geçilmelidir.

Apple Destek Hattı

Apple dünyanın en büyük teknoloji şirketi olmaktadır. Nitekim dünyanın her ülkesinde ofisi, yatırımı ve satışı bulunur. Bu denli kullanımı olan bu ürünün ayrıca her ülkede destek ekibi de bulunur. Buna göre ülkemizde de oldukça sık kullanılan Apple markasının destek ekibi bulunur. Bu destek ekibi Apple'ın sanal Türkiye adresinde bulunur. Nitekim Apple destek ekibi iletişim numarası ile ve Apple destek uygulaması ile bu anlamda hizmet verir.

Apple Onarım Seçenekleri

Apple sanal sitesinde yer alan apple onarım ile birçok sorun giderilebilir ve birçok sorunun cevabı alınabilir. Neticede burada yer alan onarım isteğini başlatın seçeneğine giriş yapılarak bu hizmet alınabilir.

Apple Türkiye İletişim Numarası

Apple TR'nin müşteri hizmetleri numarası 00 800 44 88 29 878 olmaktadır. Bu numara ile günün her vaktinde iletişim kurulabilir ve her türlü hizmet alınabilir.

Apple Ürünleri

Apple ilk etapta bilgisayar alanında üretim yapmıştır. Ancak daha sonra değişen dengeler neticesinde topluma inmeye karar vermiştir. Bu kapsamda; bilgisayar, telefon, saat, TV ve tablet şirketin üretim yaptığı ürünler arasında yer alır.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.