tarafından - Aralık 26, 2019
330 görüntüleme

Iphone cihazınız ile konum paylaşımının ne olduğuna dair bir fikri olmayanlar, 'iphone'da konum paylaşma işlemi nasıl yapılır?' sorusunun cevabını internet üzerinde aramak ve cevabı bulmak için oldukça fazla çaba gösteriyor. Oysa bu işlem hem kolay hem de iphone kullanıcısını üzmeyecek basitlikte bir işlem.

Apple IPhone Nedir?

Apple'ın akıllı telefonu IPhone, hayatımıza girdiği günden beri birçok yeniliği getirirken, birçok yeniliğin gelmesine de vesile oldu. Apple'ın eski CEO'su Steve Jobs'un dahiyane fikri ile ortaya çıkan ve bugünlere kadar taşınan Apple markası, Iphone, Ipad ve Mac serisi bilgisayarları ile milyarlarca kullanıcıya ulaşmış durumda.

Dünyanın en çok tercih edilen akıllı telefon markalarından biri olan IPhone, geride bıraktığı 10 yıllık serüvenin ardından yaklaşık 1.3 Milyar insanın kullanımına ulaşmış vaziyette. Düşünün, dünya üzerinde yaşayan 7 Milyar insanın 1/5'i IPhone kullanıyor. Bu muazzam rakam, markanın başarısından başka bir şey ile açıklanamaz.

IPhone İşletim Sistemi IOS

Apple, Android işletim sistemi kullanmak yerine kendi sistemini geliştiren ve IPhone gibi kendi ürünlerinde bu işletim sistemini kullanan bir marka. Apple markası bugün Iphone, Ipad ve Ipod Touch ürünleri için IOS sistemini kullanıyor.

IOS açılım olarak IPhone OS olarak da adlandırılabilir. Sistem Unix biçiminde kullanılan bir yazılım dilinde, C, C++ gibi yazılım dillerinden faydalanarak üretilmiştir. İlk olarak IPhone için üretilen bu işletim sistemi, zamanla Ipad ve Ipod Touch ürünlerinin ortaya çıkması ile bu cihazlarda da kullanılmıştır. IOS işletim sistemi sahibi cihazlar, konum kullanımını IOS 8 ile birlikte gönderebilmeye başlamışlardır.

IPhone Konum Paylaşımı Nedir?

Bugünlerde konum paylaşımı, bilgisayardan akıllı telefonlara her alanda kullanılabilen bir özellik halindedir. Ancak, bilgisayarların konum paylaşım geçmişleri çok uzun bir serüvene dayanmıyor. Bu cihazlardan önce akıllı telefonlar, konum paylaşım özelliğine çoktan kavuşmuş durumdalardı. Akıllı telefonlar ile konum paylaşımı ya da Iphone ile konum paylaşımı, bir kişinin bir başka kişiye gönderdiği ve bulunduğu lokasyonu harita üzerinde gösteren işlemin adıdır.

Konum paylaşımının amacı, daha önce gitmediğiniz bir yeri daha kolay bulmak ya da aradığınız birinin göndereceği lokasyon bilgisine navigasyon ile daha kolay ulaşmak için kullanılmasıdır. Bu sayede adres aramak zorunda kalmaz ve hatta navigasyon sayesinde hiçbir uğraş sergilemeden bulunan lokasyona kolay bir şekilde erişebilirsiniz.

 

Konum Paylaşmanın Sakıncası Var mı?

Konum paylaşımı amacı doğrultusunda kullanılan ve bu sebeple tehlike arz etmeyen bir sistem. Ancak, konum paylaşımına izin vermenin artı ve eksi yönleri vardır. IPhone ile konum paylaşımı, sizin gidilen lokasyon alışkanlıklarınızı kayıt altına almakta ve geçmiş lokasyon bilgileriniz bu sebeple veri tabanına işlenmektedir. Internet, doğal bir fişleme yöntemi olmuş ve olmaya devam eden kayıtlar sağlamaktadır. Bu verilerin kayıt altında tutulduğu mekanizmanın yurt dışı tabanlı bir şirket olduğu düşünüldüğünse ise ortada akıllarda soru işareti bırakan birçok soru oluşmaktadır. Sonuç olarak bir birey için sakıncalı olduğu düşünülmese bile önemli bir iş adamı ya da önemli bir görevde bulunan şahıslar için konum paylaşımı tehlike arz edebilir.

IOS Aile Konum Paylaşımı

IOS'un konum paylaşımı ile ilgili geliştirdiği ve özellikle küçük çocukları konu alan bir konum paylaşım servisi mevcut. Bu konum paylaşımının IOS karşılığı ise Aile Konum Paylaşımı. Son derece faydalı olan bu özellik sayesinde, Apple Watch kullanan ya da herhangi bir IOS ürününe sahip çocuğunuzun, bu ürünü yanında bulundurduğu süreç boyunca takibi mümkün. Aile konum paylaşımı özelliği, küçük çocukların okul ve oyun hayatı boyunca dış bir birimde hareket alanından çıkıp çıkmadığını, özel durumlarda ise görüldüğü lokasyonu tespit etmek için oldukça önemli. Bu açıdan bakıldığında, bir aile için çocuklarının kaybolma durumlarında dahi geçmiş konum tespitlerini kullanarak nerede görüldüğünü ya da cihaz aktif ise çocuğun nerede olduğunu bulmak açısından, oldukça yararlı bir konum paylaşım servisi.

Iphone Aile Konum Paylaşım Servisin Nasıl Kullanılır?

Aile ve küçük çocukları için bu güzel özelliği kullanmak ve çocuklar için tehlike arz ettiğini düşündüğünüz durumlarda onların nerede olduğunu gözlemleyebilmek adına aile konum paylaşım servisini kullanabilirsiniz. Aile konum paylaşımını aktif hale getirerek kullanmak için;

1. Aile konum paylaşım özelliğini aktif hale getirin. (Adımlar: Ayarlar, Apple ID, Aile Paylaşımı. Bu esnada cihazınızın rehberinde bulunan aile bireylerini oluşturduğunuz lokasyon paylaşım grubuna eklemeniz gerekmektedir.)

2. Konumu paylaş butonunu aktif hale getirin.

3. Beni bul uygulamasından aile bireylerinizin yer paylaşımlarını takip edin.

Bu sayede gruba dâhil olan her birey ve her aile üyesi için takip özelliği ve anlık konum takibi aktif hale gelecek ve aklınızda özel durumlar için herhangi bir soru işareti kalmayacaktır.

IPhone ile Konum Paylaşımı

Konum paylaşım servislerini kullanmanın ve IPhone ile işlemi gerçekleştirmenin bir diğer yolu daha var. Bu işlemi gerçekleştirmek için telefonunuzun mesajlaşma servisi olan iMessage mesajlaşma birimini kullanabilirsiniz. iMessage ile konum paylaşmak için;

1. iMessage'dan kişi seçin

2. Arama butonunun hemen altında yer alan 'Konumumu Paylaş' seçeneğini tıklayın

3. Doğru konum bilgisine erişildiğinde karşı tarafa iletin.

Bu kadar kolay!

WhatsApp ile Konum Paylaşımı

WhatsApp, dünyanın en çok kullanılan ücretsiz mesajlaşma ve arama servisi uygulamasıdır. Telefonunuzda bu uygulama var ise konum bilgilerinizi paylaşmak için zorlanmazsınız. İster Apple IOS, ister Android bir cihazınız olsun, WhatsApp ile konum göndermek çaba sarf etmenize gerek yok. Bu işlem için WhatsApp uygulamasına giriş yapın ve aşağıdaki adımları takip edin;

1. Mesaj kutucuğunu tıklayın.

2. Kişi seç ekranından konum göndermek istediğiniz kişiyi seçin.

3. Ekle düğmesini tıklayın.

4. Konum ibaresini seçin.

5. GPS Konum paylaşımı kapalı ise konum paylaşımını açın ve devam edin.

6. Harita üzerindeki lokasyonunuzun doğruluğunu gözlemleyin ve doğru ise onaylayın.

Bu sayede karşı tarafa konum bilgilerinizi gönderebilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.