Kadriye
tarafından - Şubat 14, 2020
541 görüntüleme

Ruling nedir? Çok fazla  yorum olan konunun sebebi ise merak edilen başka bir konu oluyor.  Ruling hesabının gerçek sahibi ve olayın içeriği araştırılmaya başlandı. Twitter'da son günlerde gündem olan  Ruling hesabı, uygulamayı kullanan kişiler  tarafından merak edilen bir konudur . 

 Ruling olayı nedir? Neden TT oldu? Ruling kimdir? İşte merak edilenler...

Twitter'da 'Ruling' adı ve @atavrattrol kullanıcı adı ile bilinen kişinin  Süreyya Olcayto ve Salim Çamurdan hesaplarını da yöneten kişi olduğu iddia edildi .

İddiaya göre sahte olaylar  ortaya atması ile bilinen  Ruling kendisine ait diğer hesaplarla yardım ve bağış adı altında dolandırıcılık yapıyordu.

Ve yine sosyal medyadaki varsayımlara  göre Roling dolandırıcılık suçlamasından aklanmak  için kendine ait hesapları ifşa etmeye başladı.

Ancak mail adresinden edinilen  vois bilgileri @atavrattrol.com hesabının Salih Çamurdan ismine kayıtlı olduğu söyleniyordu. 

Yine yolladığı doğrulama şifrelerini  de aynı telefonla  girmesi dikkat çekmişti.

Sosyal medyada birçok kullanıcı iddiaya ilişkin yorumlarda bulundu ve TT oldu.

GAZETECİ GÖKHAN ÖZBEK'İ DE MAĞDUR ETTİĞİ İDDİALARI ÖNE SÜRÜLDÜ.

Roling'in yönetiminde olduğu iddia edilen   Süreyya Olcayto isimli hesabın gazeteci Gökhan Özbek’in sahip olduğu 23 derece tv ismini de kullandığı ve Özbek’i de mağdur ettiği iddiaları ortaya atıldı.

 Bu iddialar ile ilgili  Ruling sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak iddiaları yalanlayıp  "Bazı şerefsizler Süreyya Olcayto denen hesabın yani gerçek ismi Salim Ç. Olan bu dolandırıcının aslında ben olduğumu iddia edip toplu linç başlatmışlar yarın Süreyya Olcayto hesabını yöneten Salim Ç. Hakkında suç duyurusunda bulunup bunu da buradan paylaşacağım bilginize" ifadesini kullandı. Sürreyya Olcayto hesabının Salim Çamurdan'a ait olduğu bilgisini paylaşan Ruling'in mesajında yüzü kapatılmış bir de erkek fotoğrafı kullanıldığı dikkatleri üzerine topladı.

Fenomen Twitter kullanıcısı 'Ruling' dolandırıcı çıktı! FETÖ hesapları destek vermiş

Son dakika haberi... Twitter'da "Ruling" olarak tanınan ve yaptığı sahte içerikleri ifşa etmesiyle bilinen sosyal medya fenomeninin dolandırıcı olduğu ortaya çıktı. Ruling (@atavrattrol) dışında, Süreyya Olcayto ve SalimÇamurdan adlı twitter hesaplarını da yönettiği görülen Twitter kullanıcısının yardım ve bağış adı altında birçok kişiyi dolandırdığı belirlendi. Dolandırıcı hesabın Atatürkçülüğü suçuna alet etmesi ve FETÖ'cüler tarafından desteklenmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Fenomen ifşacı 'Ruling' dolandırıcı mı?

Sosyalmedya platformu Twitter'da 'Ruling' adı ve @atavrattrol hesabı ile bilinen kullanıcının Süreyya Olcayto ve Salim Çamurdan hesaplarını da yöneten kişi olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre sahte içerikleri ortaya çıkarması ile tanınan Ruling, kendisine ait diğer hesaplarla yardım ve bağış adı altında dolandırıcılık yapıyordu.
 

KURTULMAK İÇİN SİNSİ TAKTİK
Ve yine sosyal medyadaki iddialara göre Ruling adlı hesap, dolandırıcılık suçlamasından kurtulmak için kendine ait hesapları ifşa etmeye başladı.



AYNI TELEFONA KAYITLI ÇIKTI!
Ancak mail adresinden ulaşılan vois bilgileri @atavrattrol.com hesabının Salih Çamurdan adına kayıtlı olduğunu gösteriyordu. Yine attığı doğrulama şifrelerinin de aynı telefona gitmesi dikkat çekiyordu.
 



ATATÜRKÇÜLÜĞÜ KULLANDILAR
Dolandırıcı hesapların Atatürkçü paylaşımlarla güven kazanıp "öğrencilere yardım" adı altında para toplayarak insanları dolandırdığı görüldü.
 



DERNEK BİLE KURMUŞ!
Fake hesapla dolandırıcılığa başlayan hesap, para akışını görünce zamanla işi büyütmüş ve "Beyaz Zambaklar" adlı bir "dernek" kurmuş. Fakat İçişleri Bakanlığı'nda iddia edilen derneğin kaydı yok.
 



TÜRKİYE ALEYHİNE HABERLERİYLE BİLİNEN OĞHAN REKLAMINI YAPTI
Türkiye aleyhinde algı operasyonları yapılmasında aktif rol alan gazetecilerden Yavuz Oğhan'ın ismi de dolandırıcılık skandalına karıştı. Oğhan'ın dolandırıcı derneği yayınına alıp reklamını yaptığı, öğrencilere destek adı altında yapılan vurguna destek çıktığı ve dolandırıcıları tebrik ettiği görüldü.

FETÖ HESAPLARI DESTEK OLDU!
Yapılan vurguna sosyal medyada FETÖ'cü propaganda yaptıkları görülen FETÖ hesaplarının da destek olması dikkatlerden kaçmadı. "@kacsaatolduson" adlı FETÖ'cü hesap, dolandırıcı hesaba verdiği destekle güven kazanmasına yardımcı olmuş.

İşte sosyal medyadaki dolandırıcılık bombası ile ilgili yapılan bazı paylaşımlar:
 


 

 

 


 


 

.

Yayınlanan: Nedir, Kimdir, Gündem
Bunu beğenen ilk kişi ol.