tarafından - Mart 6, 2020
166 görüntüleme

Google yazılımcıları anlık mesaj uygulamasında beta sürüm güncellemesi yaptı. Yapılan güncelleme sonrasında geliştiricilerin yaptığı kod incelemesinde yeni bir özelliğin ortaya çıkartılması için çalışıldığı anlaşıldı. Google tarafından hazırlanan ve kullanıcılara sunulan WhatsApp ile Telegram’la sınırlı kalmayacağı fark edildi.

Anlık mesajlaşma uygulamalarında cep telefonu markaları da kendi ürünleri arasında kullanılan uygulamalara sahip. Bunlar arasında Apple tarafından geliştirilen “İMessage” sadece İphone kullanıcıları arasında anlık mesajlaşma için kullanılıyor. Google tarafından geliştirilen “Mesajlar” uygulaması ise tüm akıllı telefon kullanıcılarına açık bir uygulama.

İMessage’den Mi Kopyalandı?

Google tarafından kullanılan “Mesajlar” uygulaması Apple “İMessage” ile sürekli bir rekabet içerisinde olduğu biliniyor. Uygulama sahiplerinin rekabetinde zaman zaman uygulamanın kendilerinden kopyalandığı iddiası gündeme geliyor. Google tarafından güncellenen “Mesajlar” uygulamasına eklenen yeni özelliğin de “İMessage” üzerinden yer alan bir özelliğin kopyası olduğu öne sürülüyor.

Google’ın geliştirici ekibi Play Store’un beta sürümünde “Mesajlar” güncellemesi yapmasının ardından sürümde bulunan kodlar inceleme altına alındı. İncelemelerde Google’ın özel bir çalışma peşinde olduğu ortaya çıkartıldı. Güncelleme sonrasında “Mesajların” aynı “İMessage” uygulamasında olduğu gibi yazılan mesajlar için tepki verme özelliğinin getirileceği sonucuna varıldı.

Apple İMessage uygulamasında kullanıcılar kendilerine gelen mesaja basılı tuttuğunda gelen mesajı beğen, onayla ve reddet gibi simgelerle karşılaşıyor. Yapılan incelemelerde Google Mesajlar uygulamasına da bu özelliğin geleceği açıklandı.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: google mesaj, google
Bunu beğenen ilk kişi ol.