tarafından - Mart 10, 2020
66 görüntüleme

İnternet kullanımlarında tarayıcıların yeterince iyi bir güvenlik sistemine sahip olması oldukça önemlidir. Bu konuda hassas bir yaklaşım içerisinde olan Mozilla, tarayıcı güvenliğini daha güçlü hale getirecek Firefox 74 sürümünü insanların kullanımına sundu. Bu sürümün en güzel özelliklerinden birisi, hem Windows hem Mac ve hem de Linux sistemleriyle uyumlu olmasıdır. Ancak her ne kadar bu tarayıcı kullanım konusunda aktif bir hale getirilse de hala üzerinde birtakım destekleyici çalışmaların yapıldığı biliniyor.

Mozilla’nın yakın zamanda aldığı en önemli kararlardan biri, TLS sürümlerine geçmeye karar vermesiydi. Firefox 74 sürümü de bu kapsamda yeni TLS sistemiyle çalışacak bir altyapıya sahip bulunuyor.

Günümüzde hala eski yapıdaki TLS sürümleriyle çalışan birçok site bulunuyor. Eğer bir Firefox 74 kullanıcısı olursanız ve bu sitelere bağlanırsanız, güvenli bağlantı kurulamadı yazısıyla karşılaşmanız olasıdır. Mozilla’nın bu alandaki gayretlerine kayıtsız kalmayan diğer firmalarda yeni TLS sistemlerine geçeceklerinin sinyalini vererek bu alanda gerekli destekleri sağlayacaklarını belirmişlerdi.

Sık Şekilde Yapılacak Güncellemeler

Tarayıcıların daha kullanışlı ve güvenli hale gelmesi için belirli zamanlarda birtakım güncellemelerin yapılmasına ihtiyaç vardır. Mozilla genel olarak yaptığı tarayıcı güncellemelerini artık 6 hafta yerine 4 haftada bir olacak şekilde yapacak. Bu güncellemeler, kullanıcı tarafında daha iyi deneyimi mümkün bir hale getirecek. Firefox’un 75 ve 76’ya dair güncellemelerine ise Nisan ve Mayıs dönemlerinden başlanılması bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: mozilla firefox, firefox 74
Bunu beğenen ilk kişi ol.