tarafından - Ağustos 6, 2019
522 görüntüleme

Boengi şirketi tarafından üretilen 787-10 Dreamliner uçağı piyasaya sürüldükten sonra birçok hava yolu şirketi tarafından satın alındı. Ancak satın alan hava yolu şirketlerinden gelen şikâyetlerin ardı arkası kesilmedi. The Post and Courier yayınladığı raporda sorun bildirilen uçakların belli fabrikalardan çıkan uçaklar olduğu bildirildi. Fabrikaların Nort Charleston ve South Caroline olduğu raporda verilen bilgiler arasında.

Nisan ayı içerisinde, New York Times tarafından güvenlikten önce üretimi hızlandırmaya çalışan, zayıf bir gözetim ve ayakkabılı üretim kültürünün olduğu belirtilen bir rapor hazırlandı. Hazırlanan raporda Boeng firması tarafından üretilen 737 Max jetinin geçtiğimiz beş ay içerisinde geçirdiği ikinci ölümcül kazası sonrasında uçulmak istenilmeyen uçak modelleri arasında sayılmasından sonraki ay bildirildi. Ortaya çıkan bu bilgiler ışığında haziran ayı içerisindeyse Adalet Bakanlığı tarafından fabrika hakkında açılan soruşturmanın genişletilme kararı açıklandı.

Sadece 2 Fabrikada Değil Sorun

Dreamliner uçağında meydana gelen sorunlar sadece bu iki fabrikayla da sınırlı kalmıyor. Askeri tankerler ve Everett'de aynı sorunların olduğu The Post and Courier tarafından söyleniyor. Müşterilerine birçok sorun çıkaran uçak modeli yeni çıkan üst modellerinin de adına leke sürüyor. Alıcıları tarafından yapılan hatalar kabul edilemez olarak adlandırılırken gözler firmaya açılmış soruşturmada.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.