tarafından - Mart 12, 2020
93 görüntüleme

Apple yeni cihazlarının yonga üretimi için TSMC ile anlaştığını duyurdu. Bu cihazların ile lansmanı bu sonbaharda yapılacağı biliniyor. Yeni yongaların 5nm mimarisiyle gelecek. Ancak kesin tarih henüz netlik kazanmadı. Birkaç söylentiye göre TSMC üretimine Nisan ayında başaracağı yönünde.

Haberler Doğru Görünüyor

ABD merkezli Apple ile Tayvan merkezli TSMC'nin birlikte yaptığı özgün ve büyük çalışmaları teknoloji sevenleri hayran bırakmayı başarıyor. DigiTimes'ın haberine göre iPhone 12 bomba gibi geliyor.

5 nm tabanlı A14 yongalarının seri üretimine Nisan ayında başlayacak. A serisi çip üretimi Nisan yada Mayıs gibi başladığı için bu haberler büyük ihtimalle doğru görünüyor. TSMC firmasının A serisi yongalarının tedarikçiliğini 2016 yılından beri yaptığını ve tasarım yönünden sürekli olarak geliştirmeye odaklandığını ekleyelim. Bu yönde performans, pil ömrü gibi alanlarda geliştirme sağlayarak küçültmeyi başardığını da söyleyebiliriz.

Apple Sonbaharda Bomba Gibi

Geçen sene TSMC, Apple için özel tedarikçi olmaya devam etmek adına 25 milyon dolarlık yatırım yaptığını açıklamıştı. Analist Ming-Chi Kuo açıklamasında 5,4 inç ekranlı model ve iki adet 6,1 inç ekranlı model ayrıca bir adet de 6,7 inç ekranlı model 5G destekli Apple 12 telefon modeli çıkaracağını açıkladı. Tüm teknoloji sevenler Apple firmasının yeni çıkaracağı cihazı merakla bekliyor. Şimdiden almak isteyenlerin sayısı oldukça fazla görünüyor. Çünkü yeni cihaz ile piyasada ki bulunan tüm telefonların önüne geçileceği kesin görünüyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: apple, yonga üretimi
Bunu beğenen ilk kişi ol.