tarafından - Mart 13, 2020
47 görüntüleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Eski Yardımcısı Bülent AKSU, Türkcell’in yeni yönetim kurulu başkanı seçildi. Turkcell tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna(KAP) konu hakkında bilgi verilmesinin ardından KAP yönetim değişikliğini duyurdu.

Ne Turkcell Ne de İletişim Sektörüne Uzak

Turkcell’in yeni Genel Müdür olarak seçtiği AKSU, ne iletişim sektörüne ne de Turkcell’e yabancı değil. Geçtiğimiz yıl Türk Telekom Yönetim Kurulu’ndan ayrılarak Turkcell Yönetim Kuruluna dahil olan, 2016-2018 yılları arasında da Turkcell’de CFO olarak görev alan AKSU, sektörü iyi tanıyanlar arasında yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK’ın yardımcılığını da yapan AKSU’nun 22 yıllık profesyonel iş geçmişi bulunuyor.

Yeni Genel Müdür AKSU’nun İş Safahatı

Turkcell’in yeni Genel Müdürü seçilen Bülent AKSU, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünden mezun oldu. İlk görevine Kuveyt Türk A.Ş. Teftiş kurulu Başkanlığında müfettiş olarak başlıyor. Ardından Çalık Holding’e geçiş yapan AKSU, burada Grup Müdürü ve Grup Finans Direktörü olarak görev yapıyor.

Çalık Holding’in ardından Akfel Grup’ta çalışmaya başlıyor. Burada 2008-2012 yılları arasında görev yapan AKSU’ya Yönetim Kurulu Üyeliği ve Finanstan Sorumlu Genel Müdürlük görevleri tevdi ediliyor. PETKİM Petrokimya Holding A.Ş. ve Star Rafineri A.Ş. bünyesinde de Finanstan sorumlu Genel Müdür olarak çalışan AKSU’nun parlak bir iş geçmişi bulunuyor. AKSU, Türkiye’de en etkili 50 CFO arasında yer alıyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: bülent aksu, turkcell
Bunu beğenen ilk kişi ol.