tarafından - Mart 17, 2020
80 görüntüleme

Xiaomi, Firework şirketi ile Mi Video uygulamasına 30 saniyelik kısa videolar izleyebileceğimiz bir özellik getirmek için anlaşıyor. Bu sayede farklı kategorilerde bulunan kısa videoları Mi Video üzerinde izleyebiliyoruz.

Xiaomi ve Firework Ortaklığı

TikTok vb. kısa video paylaşılan platformların gençler arasında hızla yayılarak popüler olmasından sonra, Çin'in teknoloji devi Xiaomi şirketi kısa videolar paylaşılan platformlara yatırım yapmayı düşünüyor.

Bu yatırım için ise video platformu olan Firework ile ortaklık kuruyor. Bu anlaşma kapsamınsa Firework şirketinin seyahat, güvenlik vb. 38 farklı kategorideki 30 saniyelik video kataloğu Mi Video uygulamasında izlenecek.

Firework, kısa videolar çekebileceğimiz video uygulamasını geçtiğimiz yıl yayınlamıştı. Bu yayınlanan uygulama da TikTok'tan farklı olarak dudak senkronizasyonlu videolar yerine yüksek kaliteli içerikler yapmaları isteniyor.

Mi Video Uygulamasını Kimler Kullanabilir?

Xiaomi, Mi Video uygulamasını Mayıs 2018 yılında Hindistan'da yayınlamış ve video uygulaması için ülkedeki birçok yerel akış platformuyla ortaklık kurmuştur. Xiaomi telefon kullanıcıları, verilen tüm hizmetleri kullanabilirken diğer Android kullanıcıları ise uygulamayı sadece cihazlarında bulunan videoları oynatmak ve izlemek için kullanabiliyordu.

Firework, birçok farklı ülkede Mi Video uygulamasını kullanan kullanıcı olduğu için keşfet özelliğini Rusça, Hintçe, Endonezyaca vb. çeşitli diller için etkinleştirmiştir. Ayrıca şirket dijital dizi izleme platformlarının da popüler olmasından dolayı orijinal mini diziler oluşturmak için profesyonel bir içerik oluşturucu ve stüdyolarla ortaklık kurmuştur.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: xiaomi, mi video
Bunu beğenen ilk kişi ol.