tarafından - Mart 19, 2020
236 görüntüleme

Dünyada coronavirüs önlemleri sürerken, bu önlemler insanların internet kullanımında artışa yol açtı. Ortaya çıkan bu veri artışından dolayı Netflix’in yayın kalitesinde değişikliğe gidebileceği söylendi.

Koronavirüs nedeniyle birçok ülkede uygulanan tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanmakta. Bu uygulama sonucu internet kullanımında büyük bir artışın yaşandığı bilinmekte. Bu artış veri trafiğini riskli bir düzeye çıkmamış olsa da, Avrupa Birliği bu olasılığı düşünerek bazı kısıtlamaları gündemine aldığı öğrenildi.

Diğer Video İzleme Platformlarını Da Etkileyecek

AB yetkililerinden Thierry Breton'ın Netflix SEO’su Reed Hasting ile görüştüğü ve bu görüşmenin bazı sonuçları olabileceği konuşuldu. Bu görüşmenin ardından, Netflix’in görüntü kalitesini SD’ye indirebileceği belirtildi. Bu durumun bir tek Netflix için değil, Twitch, Prime, Youtube gibi kanalları da etkileyebileceği söylendi.

AB yetkili Breton yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri süresince, internet kullanımının kesintisiz işlemesinin önemine değindi. Breton, izleme kalitesi seçerken herkesin bunu düşünüp daha duyarlı olmasını beklediklerini açıkladı.

Çeşitli Formüller Üzerinde Görüşmeler Sürüyor

AB ve Netfilix arasında bu görüşmenin bir kaç gün daha sürmesi beklenmekte. Bu görüşmelerde izlenme kalitesini daha düşük bir standarda indirecek çeşitli formüller konuşulmakta.

Coronavirüs hayatımızdaki birçok alışkanlığı değiştirmemize yol açarken, internet kullanımını nasıl etkileyeceği ise, bu görüşmenin sonucunda belirlenecek. AB ve bu platformları arasında süren görüşme trafiğinin hangi kararlara bağlanacağı şimdiden merak uyandırmakta.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: netflix, coronavirüs
Bunu beğenen ilk kişi ol.