tarafından - Mart 26, 2020
80 görüntüleme

Aralık ayıyla birlikte ortaya çıkan ve yaklaşık 500 bin kişiye bulaşan Covid-19 nedeniyle herkes evine kapandı. İnsanların eve kapanması da iş hayatında büyük değişikliklere yol açtı. Artık birçok kişi evden çalışıyor. Bu da Slack gibi iş amacıyla kullanılan sohbet programlarının kullanım oranlarını arttırdı. Slack adlı uygulama 150’yi gecik ülkede hizmet veriyor. Kanadalı bir şirket tarafından geliştirilmiş olan uygulama tarihler 10 Mart’ı gösterdiğinde muazzam bir kullanıcı sayısına ulaştı. Bu tarihte uygulamayı tam 10 milyon kişi kullandı.

Yeni Rekor Geldi

Slack uygulamasının asıl kullanım rekoru ise 16 Mart tarihinde geldi. Bu tarihte uygulamayı kullanan kişi sayısı tam 12.5 milyon oldu. Ancak şirket günde kaç kişinin programı aktif olarak kullandığını açıklamaktansa aynı anda çevrim içi olan kullanıcılarının sayısını açıklamayı tercih ediyor. Şirket geçen yıl Ekim ayına gelindiğinde de 12 milyonluk bir günlük kullanıcıya eriştiklerini duyurmuştu. O tarihten beriyse bugüne kadar hiç veri paylaşılmamıştı. Şirketin rakiplerinden Microsoft Teams’in kullanıcı sayısıysa 44 milyonu görmüş durumda.

Yeni Güncelleme Yolda

Kullanıcı sayısında muazzam artışlar yaşayan Slack, yeni bir güncelleme yayınlamaya hazırlanıyor. Özelleştirmenin ve sadeleştirmenin öne çıkacağı yeni güncelleme, şirketin de en kapsamlı güncellemelerinden biri olacak. Geçtiğimiz ay Microsoft Teams adlı şirketin büyük müşterilerinin başında gelen IBM adlı şirket de Slack uygulamasına geçiş yapmıştı.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.