tarafından - Ağustos 23, 2019
307 görüntüleme

Marvel’in yaratıcısı olan Stan Lee geçtiğimiz aylarda hayatını kaybederek aramızdan ayrılmıştı. Son günlerde de Marvel ve Spider Man karakteri krizi patlak vermişti. Firma yeni filmlerde Spider Man karakterinin Marvel kahramanlarının arasında yer almayacağı açıklamış, bu da hayranları arasında büyük tartışmalara neden olmuştu. Şirketin bu kararı almasında önemli bir sebep olsa da bu sinemaseverlerin tepkisini dindirmedi. Ünlü yazarın kızı Celie Lee de bu tartışmaya katılarak tabiri caizse şirketi topa tuttu.

Aile Marvel’e Karşı

Diğer karakterlerin birçoğu gibi Spider Man karakterini de Stan Lee yaratmıştı. Marvel grubu içerisindeki en efsane isimlerin başında gelen ve birçok çizgi filmi ve sinema filmi yapılmış olan Spider Man’di. Tüm bu nedenlere bakıldığında da Stan Lee’nin ailesinin Marvel’i desteklemesi bekleniyordu. Ancak beklenenin aksine aile bunu yapmak yerine Marvel’in karşısında durmayı yeğlemiş durumda. Bunda da ailenin kendine göre haklılığı bulunuyor.

Marvel Bize Hiç Ulaşmadı

Stan Lee’nin kızı tarafından yapılan açıklamalara göre şirket babasının ölmesinin ardından kendilerine hiç ulaşmadı. Şirketin tek amacının babasının yarattıklarının üzerinden kâr elde etmek olduğunu belirten C.Lee bu nedenle de karakterlerin tek elden çıkarılmasının kendilerince daha uygun olduğunu söyledi. Sony’nin ya da bir başkasının bunu yapabileceğini söyleyen Lee, bu bakış açısına sahip olmalarının nedenini şirketin Stan Lee’nin geride bıraktığı mirasa saygı duymaması olduğunu belirtiyor.

Sony Haklarını Geri Aldı

Şirketin Spider Man karakterini Marvel kadrosundan çıkarmasındaki asıl sebep ise Sony ile yaşanan anlaşmazlık oluşturuyor. Marvel yani Disney firması Sony firması ile Spider Man karakterinin kullanımını paylaşamadı ve bu nedenle de ortak bir anlaşmaya varamadı. Bu da sonunda Spider Man karakterinin haklarının Sony firmasına geri dönmesine sebep oldu. Şimdilik bu tartışmanın nereye varacağı pek bilinmese de konu Hollywood’u da oldukça fazla ilgilendiriyor. Spider Man özellikle bu gruba katıldıktan sonra oldukça önem kazanmıştı. Bu da önem kazanma olayı Spider Man’in tek başına yer aldığı filmlere de oldukça yarar sağlamıştı.

Yayınlanan: Eğlence
Bunu beğenen ilk kişi ol.