tarafından - Ağustos 29, 2019
141 görüntüleme

Ünlü araba markası BMW, frankfurtta düzenlenen motor show’da tek seferde gösterimini yapacağı yeni SUV’unun eşsiz fotoğraflarını reklam panosu üzerinden paylaşarak dikkat çekti. Bu son model arabayı diğer arabalardan ayıran tek konu ise Vantablack sistemi ile kaplanmış olması ve bugüne kadar gelmiş geçmiş en siyah araba olması.

Suv Satışları

Otomobil sanayisinde yer alan tüm otomotiv şirketleri günümüzde SUV satışlarında lider bir konuma sahip olmak için birbirleriyle adeta bir yarış içerisindeler. Ford gibi eski bir markada lüks araç denilince ilk akla gelen Lamborghini’ye, Bentley’e, Rolls-Royce’a ve hatta Ferrari’ye kadar bütün markalar SUV marketi yarışında her zaman rol alıyor.

Ancak bu yarışı kazanmak hiçte kolay olmuyor. Her markanın aracında kendine özgü önemli detay, özellik ve şık bir görünüş olsa da zirvede kalabilmek için belli bir konumda kendilerini ön planda tutarak isimlerinin anılması gereklidir. BMW büyük bir olasılıkla bu konsepti en iyi anlayan ve taşıyan markalardan. Bunun nedeni ise BMW kendini hafızalarda tutabilmek için şahane bir şey ortaya çıkardı. Bu da siyahların kralı olan bir SUV oldu.

BMW, önümüzdeki ay Frankfurt’ta düzenlenmesi planlanan Frankfurt Motor Show’da göstereceği yeni arabasını nihayet yayınladı ve dikkat çekti. BMW’nin tek seferlik göstereceği bu olağanüstü araba, üçüncü jenerasyon X6 SUV’unun tam anlamıyla Vantablack boyasıyla kaplanmış haline sahip olacak. Yani açıklayacak olursak BMW, arabasını ışığın %99,9’unu iptal eden en siyah ve en koyu maddeyle kaplamış durumda. BMW, üçüncü jenerasyon X6’sını Vantablack ile tamamlamak Çin, Vantablack’in geliştiricisi İngiltere’li şirket Surrey NanoSystems ile çalışma yapmış. Arabayı kaplamak içinse NanoSystems’in mimari yapılar gibi çeşitli ortamlarda tasarımcıların pratik bir şekilde kullanabilmeleri için ürettiği, Vantablack’in bir versiyonu olan VBx2 tercih edilmiş. Surrey NanoSystems’ın kurucusu olan Ben Jensen’in yaptığı açıklamalara göre kaplamada kullanılan VBx2, ‘süper karanlık' konumda olabilirken bununla birlikte minik bir ışık yansımasına da yön veriyor. Bu durumda insan gözü ve beyni siyah renge bakarken derinlik algısına da sahip olabiliyor. Peki, fotoğraflara bakıldığı anda bunu söylemek mümkün mü konusu tartışılabilir bir durum ortaya koyuyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.