tarafından - Ağustos 31, 2019
272 görüntüleme

Spor giyimin öncülerinden bir tanesi olan ve dünya genelinde birçok kişinin tercih ettiği Nike markası, kendi bağcığını bağlama teknolojisi Adapt'ın yer aldığı yeni ayakkabısını duyurdu. Nike hayranlarının oldukça sevdikleri bir model ile entegre haline getirilen Adapt teknolojisi, Apple Watch ve Siri ile de uyumlu bir şekilde çalışacak.

Teknolojik gelişmelerin her alanda yaşandığı günümüzde spor ayakkabı üreticisi Nike firması da bu gelişimlerden geri kalmıyor. 1980 ve 1990'lı yılların en çok tercih edilen ayakkabı markası Nike, bu dönemlere vurgu yapacak yeni bir model ile son teknolojisi Adapt'ı birleştirmeye karar verdi.

Air Max 1 ile Air Max 90 modellerinin o dönem üretilmiş tasarımını birebir kullanacak olan firma, hem nostalji hem de teknolojiyi bir arada bulunduracak bir model geliştiriyor. Air Huarace ayakkabılarının gelişimi için çalışmalara başlayan dev üretici, özellikle Apple ürünlerine karşı yaptığı uyumluluk ile adından söz ettiriyor.

Adapt Teknolojisi Huarace Modelinde

Firmanın 90'lı yıllarda ürettiği Huarace modelini yeni Adapt teknolojisi ile donatmaya karar vermesi üzerine çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. 80'li ve 90'lı yılların havasını barındıracak yeni Nike Huarace modeli FitAdapt adı verilen ve geliştirilmiş modeli barındıracak. Nike Adapt BB kapsamında kullanılan ve akıllı telefonla kontrol edilebilme özelliğine sahip olan yeni model kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Nike Adapt BB normalde akıllı telefon ile uyum içerisinde çalışan bir uygulamaydı ancak firmanın Huarace modelinde Siri ile Apple Watch uygulamalarını da tanıyan yeni FitAdapt özelliğini devreye soktuğu bilgisi geldi. Tasarımında eski modeli örnek alınsa da yeni teknolojilerin ayakkabıya entegre edilebilmesi için canavarımsı görüntüsünün kaybolduğu söylenebilir.

Nike Hyper Adapt modeli ile karşılaştırıldığı zaman Huarace modelinin bağcıklarının dışarıda durmadığı ve bu alanda değişiklik yapıldığı görülüyor. Huarace modelinin Nike uygulamasında 13 Eylül tarihinden itibaren yer alacağı belirtilirken, ayakkabının fiyatı konusunda henüz bir netlik söz konusu değil. Nike Huarace Adapt'ın bir önceki model olan Hyper'a oranla daha yüksek bir fiyata sahip olması bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.