tarafından - Eylül 2, 2019
161 görüntüleme

Günümüzde biz teknoloji severler bile artık çıkan yeni teknoloji ürünlerini takip etmekte zorlanıyoruz. Hemen her gün teknoloji firmalarının yeni ürünlerini satışa sunduğunu görüyoruz. Birbirine benzeyen ya da benzemeyen birçok özelliğe sahip bu cihazlar insanların hayatını önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

Aslında ilk olarak bazı firmalar tarafından duyurulduğunda oldukça şaşkınlık yaratan ve bilim kurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz katlanabilir telefonlar hayatımıza hızlı bir giriş yaptı. Ancak bu kadar hızlı ve zamansız piyasaya sürülen katlanabilir telefonlar oldukça büyük sorunlarla birlikte geldiler ve pek de başarılı olamadılar. Samsung’un Galaxy Fold modeli de sahip olduğu sorunlar nedeniyle geri çağrılan katlanabiir telefon modellerinden biri oldu. Görünen o ki Samsung bu amacından vazgeçmemiş olacak ki Eylül ayında gerçekleştirilecek olan fuarda telefonun yeni modeli piyasaya çıkacak.

Sınırlı Sayıda Galaxy Fold

Daha önce piyasaya sürülen bu telefonlar büyük beklentilere rağmen çok düşük satış rakamlarına ulaşmıştı. Bunun nedeni olarak da katlanabilir modelin kullanımla ve teknik ile ilgili birçok probleme sahip olması olarak gösterilmişti. Tüm bu olumsuzluklar biri araya gelince markaya ve modele olan güven gözle görülür bir şekilde azalmıştı.

Bunun farkında olan Samsung daha temkinli hareket edecek gibi duruyor. Tüketicilerin ilgisinden emin olamayan firma, katlanabilir telefon üretim sayısını sınırlı bir sayıda tutacak. Yaklaşık olarak 30.000 adet üretilecek olan Galaxy Fold modeli ilk etapta sadece Güney Kore’de satışa sunulacak. Bunun nedeni olarak, Samsung’un ilk etapta yerel piyasadaki satış miktarlarını takip edeceği ve satış oranlarına bakarak üretimi arttırmayı değerlendireceği söyleniyor. Tüm bu politikaya bakarak firmanın son derece temkinli hareket ettiği söylenebilir.

Yüksek Fiyat

Samsung önceki modelin birçok hataya sahip olduğunu kabul etmişti. Ancak görünen o ki Samsung yeni modelde herhangi bir fiyat indirimi yapmayı düşünmüyor. Özellikle yeni teknoloji ve geliştirme için oldukça yüksek masraflar yapıldığı bilinen bir gerçek. Bu masrafları karşılamak isteyen Samsung herhangi bir indirim yapmayacak. Telefonun yüksek fiyatlar nedeniyle ne kadar satış yapacağı bilinmez ama diğer firmalar için örnek olacağı kesin gibi duruyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.