tarafından - Eylül 6, 2019
124 görüntüleme

Microsoft son derece kullanışlı ve popüler bir araç takımı olan Powertoys’u, Windows 10 kullanıcıları için yeniden düzenlendi ve geliştirildi. PowerToys, zamanında Windows 95 için hazırlanıp en son Windows XP ile kullanılmıştı ve bir daha piyasaya sürülmedi. Şimdi ise bu popüler araç takımı sayesinde Windows 10 kullanıcılarını daha kişiselleşmiş, kolay ve hızlı bir deneyim bekliyor. Microsoft deneme sürümünü Windows 10 kullanıcılarına açtı bile! Ön izleme sürümü internette ücretsiz olarak kullanıma hazır bir halde bekliyor. Bu da PowerToys’un tekrar gündeme gelip konuşulmasına yetti de arttı.

PowerToys Araç Takımı Ne İşe Yarar?

Bir zamanların en popüler araç takımı olan ama daha sonra yıldızı sönmeye mahkum PowerToys, kullanıcıların Windows’u kişiselleştirmesi için alan yaratıyor. Windows işletim sistemi üzerinde çeşitli değişiklikler yapılmasına yarayan bu araç takımıyla birlikte, kullanıcılar hem daha özgün hem de çok daha fazla verim alarak Windows 10’un keyfini sürebilecekler. Microsoft bu araç takımını tekrar kullanıma açmakla kalmadı, yenilikler ve geliştirmeler yaparak uygulamanın iyileştirilmesini de sağladı.

İki Yeni PowerToys Piyasaya Sürüldü

Kullanıcılar için deneme sürümü yayınlanan iki yeni yardımcı araç takımlarından birisi ise FancyZones. Özellikle masaüstü düzenlenmesini hedef alan bu araç takımıyla, kullanıcılar daha düzenli ve aktif bir şekilde masaüstlerini kullanabilecekler. Böylece açılan pencere sayısına göre kendi istekleri doğrultusunda düzenlemeler ve ayarlamalar yapabilecekler. İkinci PowerToys ise tamamıyla Windows 10’un daha hızlı ve aktif kullanımı için düzenlenmiş. Kullanıcılar bu PowerToys’u indirdikten sonra, sadece Windows tuşuna basarak aktifleştirecekleri kısa yolları içeren bir ekranla karşılaşacaklar. Böylelikle çok hızlı bir şekilde seçim yapıp işleme devam edebilecekler.

Daha Fazla PowerToys İçin Çalışmalara Devam Ediliyor

Gelen haberlere göre ise Microsoft ekibi hız kesmeden daha gelişmiş PowerToys’lar üzerinde çalışmaya başlamış bile! Windows 10 üzerindeki deneyimi arttırmak için araç takımlarının sayısı artacak ve hepsi Microsoft’un kendi sitesi üzerinden ücretsiz olarak indirilebilecek. Kullanıcıları sistem üzerinde daha aktif hale getirebilecek bu araç takımları çok sevileceğe benziyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.