tarafından - Eylül 10, 2019
116 görüntüleme

Ülkemizde de geniş bir kullanıcıya sahip olan otomobil piyasası devi Volkswagen, logosunu değiştirdi. Logosunda farklı bir tasarıma imza atan Alman devi Volkswagen, yeni logosunu tüm otomobil piyasasına duyurdu. Logo tasarımının yenilenmesine sebep olarak elektrikli araç üretimi gösterildi. Otomotiv sektörü başkanları Volkswagen'in yaptığı bu değişimle, sektöre bakış açısının da değişeceği yönünde görüşlerde bulundu.

Volkswagen Değişime Mi Gidiyor?

Alman otomobil firması Volkswagen, geçen hafta yaptığı açıklamayla logosunun değiştiğini tüm dünya firmalarına duyurdu. Resmi açıklamayı ise IAA Otomobil fuarında,12 Eylül - 22 Eylül tarihleri arasında yapacağını açıkladı. Fuarda piyasaya çıkacak olan yeni otomobili, ID.3'ü de tanıtacağını açıklayan şirket, logosuna dair tüm detayları da bu fuarda açıklayacak.

Logo'nun Değişimine Sebep Olan Gerçek

Otomotiv sektörü son dönemde teknolojiye tam anlamıyla uyum sağlarken, elektrikli araç üretiminde de büyük gelişmeler bulunuyor. Bu anlamda elektrikli araç sektörüne uyum sağlama çalışmalarına başlayan Volkswagen, radikal gelişmeyi tüm dünyaya duyurmak için logosunu değiştirdi. Bu sayede tarihteki üçüncü devrimi gerçekleştirdiğini belirten Volkswagen, elektrik motorlu ilk modeli olan ID.3'ü piyasaya çıkarmasıyla bu düşüncesini açığa çıkardı. Elektrikli otomobil üretimine ID.3 modeliyle adım atan dev marka, bu atılımına logo değişimiyle tarihsel bir yapı kazandırdı.

Volkswagen'in Yeni Logosunun Tasarımı Nasıl

Bir süre önce logosunun değişeceğini açıklayan otomobil devi, logosunun sade ve kullanışlı olacağını duyurmuştu. Logonun iki boyutlu ve birçok ortamda daha kolay kullanacağına dair bilgiler verildi. Yeni logonun tasarımı incelendiğinde, şekilsel olarak değişikliğin yapıldığı ancak eski logoya çok benzediği görülüyor. Eski logodaki 'V' ve 'W' harflerinin yeni logoda da kullanıldığı görülüyor. Yazı şeklinde çok hafif bir değişime gidildiği logo tasarımında, yuvarlak tarzın daha hakim olduğu görülüyor. Logonun bu denli az değişim göstermesi, logo değişiminin asıl sebebinin yenilik ve değişim manasına geldiğini kanıtlıyor. Volkswagen yeni logosunu ilk olarak ID.3 modelinde kullanacak. Bu tanıtım sonrasında Volkswagen, yeni logosu için dünya genelinde bulunan satış noktalarında ve yetkili servislerinde kullanım sağlayacak. Yeni logo 2020 yılı için, Volkswagen'in tüm modellerinde kullanılmaya başlanacak.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.