tarafından - Eylül 10, 2019
130 görüntüleme

Son yılların en popüler olan sosyal medya platformu instagram araştırmacısı Jane Manchun Wong, instagramın yeni bir özelliğini yayınladı. Söz konusu özellik sayesinde instagram kullanıcıları artık şifrelerini maskelemek zorunda kalmayacak. Yani şifrelerini artık maskelemeden görüntüleyebilecekler.

Dünyada yaygın olarak kullanılan instagram üzerinden her gün milyonlarca insan çevrimiçi olarak video ve fotoğraf paylaşıyor. Mobil kullanıma uygun yeni özellikler hazırlayan instagramın, hazırladığı özellikleri yayınlamadan önce tanıtılması ile ünlü olan araştırmacısı Jane Manchun Wong tarafından yapılan açıklamada instagramın çiçeği burnunda özelliği olan şifrelerin maskesiz olarak görüntülenmesi uygulaması özellikle şifrelerini unutan kullanıcılarının yüzünü güldürecek niteliktedir.

Artık Şifre Sıfırlanmayacak

Çağımız internet çağıdır ve kullanılan tüm platformlara girişlerde üyelik ve şifre gerekmektedir. Ancak kullanılan kullanıcı isminin ve şifresinin başka insanların şifrelerine benzememesi gerekir. Böylesine karışık ve çok olan şifreler zaman zaman unutuluyor. Bu noktada şifrelerin sıfırlanması gibi ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Ancak Wong tarafından yayınlanan instagramın bu özelliği sayesinde kullanıcılar instagram şifrelerini sıfırlamak zorunda kalmayacaklar. Çünkü instagram şifreleri metin içeriği olarak görüntülenebilecek.

Wong'un twitter hesabı üzerinden duyurduğu uygulama, instagram kullanıcı şifresi maskelemesi ile ilgilidir. Hali hazırda instagramın hala üzerinde çalıştığı uygulama kapsamında instagramın şifre kısmının yanına bir göz işareti eklenecek. Böylece kullanıcılar bu simgenin üzerine tıkladıkları zaman şifre olarak belirledikleri karakterler maskelenmeden görüntüleniyor. Böylece şifre sıfırlama gibi bir sorun ortadan kalkıyor.

Ekran Görüntüsü Paylaşıldı

Wong twitter hesabından yayınladığı paylaşımla instagramın ekran görüntüsünü de paylaştı.

Paylaşılan ekran görüntüsünde instagramın şifre kısmının sağ tarafından bir göz simgesi olduğu açıkça görülüyor. Wong paylaşımında kendi şifresinin hunter2 olduğunu ve çalınmamasını istediğini esprili bir yaklaşımla söylüyor.

İnstagramın bu özelliği sayesinde unutulan ya da yanlış yazılan şifreler zorlanmadan ve kolay bir şekilde bulunabilecek. Ancak bu özellik bilgisayar korsanları tarafından riskli bir uygulamadır. Çünkü bu uygulama ile birlikte korsanlar uygulamayı kullanan kişilerin cihazlarına sızarak ekran görüntüsüne kolaylıkla ulaşabilirler.

Söz konusu özellik ne zaman kullanıcılara sunulacak bilinmemekle birlikte bazı kullanıcılarda aktif olduğuna dair haberler yer alıyor. Görünen o ki yakın zaman da tüm kullanıcılar bu özellikten yararlanacak.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.