tarafından - Eylül 11, 2019
113 görüntüleme

Ünlü Apple firması düzenlediği etkinlikte son model üretim yaptığı cihazların tanıtımını gerçekleştirdi. Apple tarafından tanıtılan en yeni cihaz ise İPad 7 oldu. Söz konusu cihazın kendinden önceki İPad cihazlardan farkı ise Apple Pencil özelliği kullanması oldu. Kendinden önceki cihazlardan farklı bu cihaz daha büyük ekrana ve ekran çözünürlüğüne sahip olacak.

İPad 7 İle Bilgisayar Deneyimi

Yeni cihazı ile ilgili açıklamalarda bulunan Apple göre İPad 7 isimli cihaz İPadOS ile birlikte kullanıldığında kullanıcılarına adeta bir bilgisayar kullanımı deneyimi yaşatacak. Ayrıca söz konusu İPad 7 cihazı klavye gibi eşyalara bağlamayı sağlayacak bir sisteme de sahip olduğu bildirildi. Bu sayede kullanıcılar ürünü klavyeye bağlayarak kullanmaya başlayabilecekler. Açıklamalarda söz konusu İPad 7 isimli cihazın tasarımında da bir ilkin yaşandığı anlatıldı. Buna göre üretilen cihazın geri dönüştürülmüş olan alüminyum üründen yapıldığı belirtildi.

Yeni Cihazın Özellikleri

İPad 7 isimli cihazın son derece güçlü olan A10 Fusion işlemciye sahip olacağı açıklandı. Bu sayede güçlü bir performans ile çalışabilen bir cihaz olacak. Aynı zamanda cihaz diğer tablet ürünlerinden farklı olarak Apple Pencil desteğine sahip olacak. Bunların dışında söz konusu cihazın 10,2 inç ekran büyüklüğüne sahip olarak rakiplerinden büyük ekrana sahip olacağı da belirtildi. Aynı zamanda bu ekranın 3,50 milyon piksel çözünürlüğüne de sahip olacağı açıklandı. Ayrıca üründe Touch ID isimli parmak izi okuyan bir sensör bulunacak. Bu sayede cihazı sizden başka birisinin izinsiz kullanmasının önüne geçilecek. Cihaz üzerinde ayrıca Lightning girişi ile şarj edilme imkanına sahip olunacak

İPad 7 30 Eylül’de Çıkacak

Etkinlikte cihaz hakkında açıklamalarda bulunan Apple söz konusu cihazın çıkış tarihini de 30 Eylül olarak açıkladı. Ayrıca etkinlik sonrası cihaz için firma web sitesi üzerinden ön siparişlerin alınmaya başlandığı da açıklandı. Yeni üretilen bu cihaz yaklaşık olarak 329 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Ancak bu fiyatlar Amerika’da geçerli olan fiyatlar olacağı için Türkiye’de bu fiyatların daha yüksek olması bekleniyor. Yine bu cihaza sahip olmak isteyenlerin fiyat yüksekliğine önem vermeyecekleri bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.