tarafından - Eylül 11, 2019
96 görüntüleme

Apple tarafından uzun zamandır meraklılarının dilinde olan Iphone 11 modelinin tanıtımı yapıldı. Bu tanıtımda telefonun kamerası birçok kişi tarafından en çok beğenilen detaylardan bir tanesi olmasına karşılık oldukça ender görülen bir hastalık olan tripofobi hastalığından şikayetçi olanların hoşuna gitmedi. Bu duruma nasıl bir çare bulunacağı ise henüz bilinmiyor.

Steve Jobs Tiyatrosu

Kurucusunun adını taşıyan tiyatroda yapılan bir tanıtım ile beklenen telefon meraklıları ile buluştu. Yeni cihazın merak edilen özellikleri de dâhil olmak üzere görüntüsü de paylaşıldı. En çok ilgi gören cihazlar arasında ise en çok beklenen model olan Iphone 11 ilk sıralarda yer aldı. Telefonun birbirinden farklı kamera özelliklerinin olması tanıtımda kameraya daha fazla önem verilmesine neden oldu. Arka planda portre modunun olması, yavaş çekim özelliklerinin olması veya geniş açılı kamera olarak bilinen modun da var olması beklenenlerin üstünden bir model olduğu yönünde yorumların oluşmasına neden oldu.

Tasarım Sorunu

Tanıtım ile başlayan süreçte IPhone 11 konusunda bazı olumsuz tasarım geri dönüşlerinin ortaya çıkması söz konusu oldu. Geri bildirimde bulunan kişilerin ise en çok tripofobik hastalığından şikâyeti olan kişilerin olması şaşkınlık yaşanmasına da dayanak teşkil etti. Bu kişiler delikli yapılara uzun süre bakmama durumundadır. Baktıklarında rahatsızlık duyarlar. Deliklerin yanyana toplanmış olması hastalığı daha da ciddi boyutlara getirebilir. Bunun için de çift kameraya sahip olan yeni tasarım eleştirilerin gölgesinde kaldı. Modelin arka yüzünde üst üste kamera deliklerinin bulunması bu hastalığı tetikleyeceği korkusu ile hastalıkla uğraşan kişilerin olumsuz yorumlarına neden oldu.

Eski Modeller

Bu yorumlardan sonra bazı kişilerin eski modelleri tercih edecekleri konusunda eleştirilerinin olması da söz konusu oldu. Tıbbi anlamda bir hastalık olarak tanımlanmamasına karşılık yine de rahatsızlık hissi uyandıran birçok insan olumsuz yorumda bulundu. Firma eski modellere dönmeyi düşünen kullanıcılar için ise şuana kadar herhangi bir açıklama yapma durumunda bulunmadı. Merakla beklenen ve sayısız kamera özelliği bulunan modelin böyle bir sorunla karşılaşması ise oldukça şaşkınlık verici bir olay olarak değerlendirildi.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.