tarafından - Eylül 12, 2019
154 görüntüleme

Laguna Seca pistinde rekor üstüne rekor kıran Tesla yapımı Model S, Tesla’nın diğer standart üretimli Model S’lerine öncü olacak. Yeni Model S’lerin plaid motor ve yenilenen şasiye sahip olacağı ise açıklananlar arasında. Model S’lerin yenilenmiş plaid motoru ise tamamen elektrikli bir mimariye sahip. Ve kullanılan şaşi de prototip olarak geliştirildi. Böylece aracın kullanıcılarını gelişmiş bir altyapı ve daha yüksek performans bekliyor.

Model S Laguna Seca Yarış Pistinde Rekor Kırmıştı

Tesla tarafından üretilen Model S, Laguna Seca yarış pistinde hız rekoru kırmıştı. Tesla’nın CEO’su olan Elon Musk’ın açıklamalarına göre Model S, dört kapıya sahip otomobil olarak dünyanın en hızlı arabası rekorunu kırdı. Ve bunu da yenilenmiş elektrik motoru ve özel geliştirilmiş bir şasiyle gerçekleştirdi. Tesla firmasının Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, yenilenmiş Model S’in Ar-Ge testi sırasında dünya rekoru kırıldı. Test sırasında, dört kapılı sedan otomobiller arasında kırılan son rekordan iki saniye daha hızlı bir sonuç elde edildi.

Model S Tarafından Kırılan Rekor Geçersiz Sayıldı

Fakat kırılan bu rekor resmi bir yarışta kırılmadığı için kayıtlara geçemedi. Yine de etkileyici ve hızlı performansıyla Model S, diğer standart modellere öncü olacak. Ve böylelikle müşteriler de bu deneyimi yaşama şansını elde edecekler. Hız rekorunun yayınlanan videosunda görüldüğü üzere, yenilenmiş motor daha sesli bir şekilde çalışıyor. Veya bir diğer ihtimal ise, elektrikli motor çeşidi olan bu motora yapay ses eklemesi yapılmış. Yapılan incelemelere göre, aracın kütlesinde yapılan azaltma hız rekoru için zemin hazırlamış gibi görünüyor. Böylelikle yalıtım azaltılmış ve aracın hızı arttırılmış.

Yenilenmiş Plaid Motor Diğer Modellerde de Kullanılabilecek

Elon Musk’ın yaptığı açıklamaya göre, plaid motor 1 yıl sonra S, X ve Roadster modelleri için kullanılabilecek fakat 3 ve Y modellerinde bulunmayacak. Fiyatlarda artışa gidileceğini açıklayan Musk, her halükarda diğer rakiplerinden daha düşük bir fiyat teklifi sunacaklarını da ekledi. Bu açıklamalar otomobil dünyasında büyük yankı uyandırmaya devam ediyor ve Tesla almak isteyenlerde büyük sevinç yaratıyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.