tarafından - Eylül 16, 2019
64 görüntüleme

Doğanın her geçen gün daha fazla kirlenmesi ve yok olması dünyanın en büyük sorunlarından bir tanesidir. Bu konuda yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemler ise tüm insanlığı ilgilendirdiğinden firmalara da büyük işler düşer. Doğaya karşı fazlasıyla duyarlı olduğunu söyleyen insanların ceplerinde bulundurdukları telefonların bu konuda ne kadar hassas olduğu da bir başka dikkat edilmesi gereken konudur. Bu konuda Apple ve Ipohne 11 üzerinden hareket edildiğinde hangi sonuçların ortaya çıkacağı oldukça merak edilir.

Yeşil Görünen Logo

Apple son olarak piyasaya sürdüğü IPhone 11 veya Pro modelleri için yeşil bir görünüm sergiliyor. Bu durum birçok kullanıcı tarafından çevreci bir yaklaşım olarak değerlendiriliyor. 10 Eylül tarihinde yayınlanan tanıtımda sayısız özellik ön planda olmasına karşılık yeni olarak vurgulanan özellik çevre dostu kaplar oldu. Bu kaplarda titanyum ve seramik gibi lüks malzemeleri kullanan firma artık daha yeşil doğa temasından dolayı geri dönüştürülebilir madde kullanımına önem veriyor.

Alimünyum Farkı

Apple kullandığı malzemeler açısından değerlendirildiğinde alimünyum kullanmayı tercih ediyor. Bu madde oldukça az madencilik anlamına geliyor. Geri dönüşüm açısından da son derece fazla seçenek olması demektir. Kağıt sadece 4 kez kullanılabilirken plastik daha az kullanılıyor. Bunun için telefonun içindeki bazı maddelere kadar geri dönüşüm olmasına dikkat ediliyor.

Oranların Düşüklüğü

Yeşil temasında bulunan firma her ne kadar kaplar konusunda umut vaad edici olsa da telefon üretiminde kullandığı malzemeler konusunda bu kadar umut verici bir tablo sergilemiyor. Çünkü cihazlardaki geri dönüşüm oranı kıyaslandığında geri dönüşümü olmayanların yanında hayli az kalıyor. Bu durum yine de umut olunacak bir oran olduğundan dolayı yeşil alanında iyi bir iş olduğunu söylemek doğru olur. Değişim konusunda oldukça fazla seçenek tanıyan firma aldığı eski telefonları ise geri dönüşümde kullanıyor. Geri dönüşüm konusunda Daisy adı verilen bir makine görev alıyor. Firma akranları ile kıyaslandığında bu alanda bir adım daha önde görünüyor. Bunun için daha çevresi olduğunu söylemek yanlış bir ifade olmuyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.