tarafından - Eylül 19, 2019
84 görüntüleme

Tesla markasının ürünü olan Model 3 aracı güvenlik tescilini kazandı. Markanın en hesaplı aracı olarak kendisini piyasaya duyuran Model 3 isimli araç IIHS tarafından güvenli olduğu için tescillendi. Araç ABD’de hizmet veren Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü isimli kurumun yaptığı bütün güvenlik testlerinden geçerek iyi not aldı.

IIHS’nin En İyi Notu Tesla’da

Tesla firması daha önce araçlarının böyle bir şirket aracılığıyla test etmemişti. İlk defa Model 3 aracı için yapılan bu uygulamadan geçerli not alınması aracın performans ve fiyattan sonra güvenlik bakımından da bir numara olduğu kanıtlamış oldu. Ayrıca IIHS yapılan en zorlu testlerde Model 3 aracında ufak tefek sorunlara rastlandı. Bu sorunlardan ilki çarpışma testinde yaşandı. Yapılan çarpışma testinde sürücünün sol bacağından yaralanma riskinin olduğu açıklandı. Yaşanan ikinci sorun ise farlar konusunda yaşandı. Model 3 araçların farlarının 2018 yılında üretilmiş olması nedeniyle testlerden kabul edilebilir notu alması oldu.

Tesla’dan Açıklama

Testlerden başarılı çıkılması sonrasında Tesla’dan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada firma olarak müşterilerin güvenliklerine büyük önem verdiklerini ve tüm araçlarının güvenlik açısından güçlendirmeye çalıştıkları belirtildi. Ayrıca aracın testlerden başarılı çıkmasını ürettikleri koltukların sağladığı belirtildi.

Başarılı Olan İlk Araç Değil

Tesla Model 3 araçları Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nden yüksek not alan ilk araç değil. Kurum testlerinden başarılı bir şekilde geçerek iyi not almaya hak kazanan ilk araç Audi firmasına ait E-Tron isimli aracıdır. Araç Ağustos ayında testlere sokulmuş ve başarılı olmuştur.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.