tarafından - Ağustos 21, 2019
320 görüntüleme

Online müzik platformları arasında hızla ilk sıraya yükselmeyi başaran Spotify'dan yeni ve ilgi çekici bir haber var. Milyonlarca indirmeye sahip olan Spotify uygulamasının kuruluş hikayesi ekranlara dizi olarak taşınacak.

Hikaye Tamamen Spotify Üzerine

Daha önce online uygulamaların tasarlanma yolculuğunun ekranlara taşınmasına şahit olmuştuk. Facebook ya da benzeri platformların kurucuların hayat hikayelerinin film versiyonu geçmiş yıllarda da izleyicisiyle buluşmuştu. Yeni hikayeyse Spotify hakkında. Daha önce Spotify'yla ilgili olarak yayınlanmış bir adet de kitap bulunuyordu. Spotify Unload adıyla yayınlanan kitap baz alınarak hazırlanacak olan filmin The Baijay Group'a bağlı çalışan Yellow Bird UK tarafından dizi haline getirileceği söyleniyor.

Hakkında basın açıklaması yapılan dizi için "müzik firmaları arasından sıyrılarak öncü konumuna geçişini ve Wall Street'te taht kurmasını" konu alacak deniliyor. Hikayenin ana konusu yapımcılar tarafından "ihanetle, egoyla ve çeşitli engellerle kaynayan bir serüven" olarak adlandırılıyor.

Apple ile Olan Rekabette Anlatılacak

Dizi Spotify'ın engellerle dolu inişli çıkışlı kariyerini konu almasının yanı sıra, ünlü marka Apple'ın müzik uygulaması Apple Music'le olan kıyasıya rekabetini de konu alacak. Steve Jobs'un da dizi de canlandırılması beklenenler arasında fakat henüz hangi aktörün canlandıracağı belli değil.

Yellow Bird bünyesinde yer alan Berna Levin, ekranlara taşınacak olan Spotify Unload'ın hayal edilemeyecek kadar imkansız olan bir başarının yakalanış hikayesi olacağının sinyallerini verdi. Berna Levin, yeni çıkacak hikayenin müzik piyasası içerisinde yeni nesil Hz.Davut- Golyat benzetmesi olduğunu söylüyor. Ayrıca ekranlarda yerini alacak yapımın yeni neslin kurulmuş olan düzene karşı meydan okuma hikayesi olduğunu da söylüyor. Bu açıklamalarının yanı sıra yayınlanacak olan dizide kurgudan öte bir gerçeklik bulunacağını söyleyen Berna Levin, son dönemlerin en başarılı be en ilginç teknolojik ilerlemesini izleyeceğimizi anlatıyor.

Dizinin alt yapısını oluşturacak olan Spotify Unload kitabının yazarları Jonas Laijonhufvud ve Sven Carlsson'un yapım içerisinde de yer alacakları edinilen bilgiler arasında. Ünlü kitabın yazarlarının, dizi yapımında danışman konumunda olacakları belirtiliyor. Spotify dinleyici kitlesi tarafından merakla beklenen yeni dizinin yapımcı koltuğundaysa yaptığı açıklamalarla diziden ipuçları veren Berna Levin oturacak.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.