tarafından - Eylül 19, 2019
88 görüntüleme

BMW firmasının tam anlamıyla elektrikli olarak üretecekleri otomobillerin İ7 ismiyle piyasaya sürüleceği haberleri duyulmuş ve ilgi çekmişti. Bu ilgi çekici ürünler hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı. Üretim konusunda yaşanan yeni gelişmelerin ise şirketin yeni CEO’sunun gelişiyle hız kazandığı belirtiliyor.

BMW 7 İki Versiyonla Geliyor

Satışa sunulacak İ7 serisi araçların iki versiyon ile geleceği de diğer duyumlar arasında bulunuyor. Bu araçların İ7 ve İ7S olarak adlandırılacağı ve kendilerine ait özellikleri barındırması bekleniyor.

Yeni Serinin Sahip Olacağı Özellikler

Alınan duyumlara göre BMW 7 serisi araçlar 4 çeker olarak müşterilere hitap edecek. Ayrıca bu araçlardan çok fazla elektrikli motora sahip olacak. Ayrıca tamamen elektrikli olacak olan araçların hızlı şarj edilebilmesi için detaylı çalışmaların yapıldığı gelen haberler arasında bulunuyor. Seriye ait BMW İ7 araçların 550 beygir gücüne, İ7S araçların ise 670 beygir gücüne sahip olması bekleniyor. Ayrıca İ7 araçların 100 kW’lık bir batarya sahip olurken İ7S araçların ise 120 kW’lık bir bataryaya sahip olması bekleniyor. Ayrıca bu araç serisinin daha önce görülmemiş büyüklükte bir aküye sahip olması beklentiler arasında bulunuyor.

Hızlı Şarj Cihazı Kullanılacak Mı?

BMW İ7 serisi araçların hızlı şarj cihazı kullanıp kullanmayacakları merak ediliyor. Eğer araçlar hızlı şarj cihazı ile geliştirilmemişse şarj için 800 V mimarisini kullanması bekleniyor. Şu an bu mimarı Porsche araçlarında başarılı bir şekilde kullanılıyor. BMW’in de bu mimariyi tercih etmesi bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.