tarafından - Eylül 24, 2019
126 görüntüleme

Ünlü cihaz şirketi Apple aldığı bir kararla; Mac Proları Çin'de üretmeyeceğini bildirdi. Apple, son yıllarda üretimi iyiden iyiye Çin'e doğru giden Mac Pro'ların bundan sonra Çin'de üretilmeyeceğini açıklayan bir bildiri yayınladı. Bunun yerine ünlü şirket, üretimleri ABD sınırları içinde bulunan Teksas'ta sürdüreceğini ve bu metodla yerli tedarikçileri destekleyeceğini ifade etti.

Rende Tasarımı

Apple, yaptığı açıklamaya göre bu senenin başlarında rendeye benzetilen ilginç tasarımıyla duyurduğu Mac Pro’ları artık Çin genelinde üretmeyecek. Pazartesi günü yapılan yazılı açıklamaya göre, haziran ayında Apple’ın WWDC etkinliğinde duyurduğu yeni nesil son versiyon Mac Pro üretimlerinin Çin yerine eski üretim bölgesi olan Austin, Teksas’ta devam edeceğini ifade ediyor. Bu açıklamayla beraber "Apple, Çin’den kademeli olarak çekilecek” söylentileri de doğrulanmış oldu.

Yerli Üreticiye Destek

Yeni Mac Pro, ABD'deki müşterilere sunulmak için pek çok farklı Amerikan şirketi tarafından tasarımı yapılan, geliştirilen ve üretilen bileşenler bir araya getirilerek imal edilecek. Bu sistem sayesinde yerli üreticiye de bir nevi destek verilmiş olunacak.

Teksas'ta gerçekleştirilecek olan üretim, ülke ekonomisini de destekleyecek nitelikte görünüyor.

2.5 Kat Değerli

ABD'deki tedarikçilerden alınacak bileşenler arasında, ABD’de üretilmeyen ürünler ilk sırada yer alıyor. Uzun zamanda ne olacağı henüz bilinmiyor ancak kısa sürede Apple, şart olan bileşenlerin ithalatını gerçekleştirebilecek. Bununla birlikte şirket, Amerikan üretimi yeni bileşenlerin eski Mac Pro bileşenlerinden 2,5 kat daha değerli olduğu görüşünü savunuyor. Apple'ın ünlü CEO’su Tim Cook ise bu konudaki düşüncelerini “Mac Pro, Apple’ın bugüne kadarki en güçlü bilgisayar sistemini ve bu sistemi Austin’de üretmekten büyük gurur duyuyoruz. Yönetime, bu fırsatı sunan destekleri için çok teşekkür ediyoruz” sözleriyle ifade etti ve konuyu şu sözlerle özetledi: “Amerikan inovasyonunun gücüne derin olarak inanmaktayız. Bu sebeple her Apple ürününün ABD'de tasarlanıp geliştirildiğini, 36 eyaletten alınan malzemelerle ABD tedarikçilerinin destekleneceğini ve bu bölgede büyümeye her zaman devam edeceğimizi açıklıyoruz. Üretimin Çin’den Teksas’a transfer olmasıyla şirket, 2023 yılına kadar ABD ekonomisine 350 milyar dolar yatırım yapma planlarını gerçekleştireceklerini ifade ediyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.