tarafından - Eylül 24, 2019
145 görüntüleme

Instagram ile Snapchat arasında sosyal medya alanında önceye dayanan ve devam eden çekişme son günlerde daha hızlı bir boyut almış durumda. Snapchat'in son iddialarına göre, Snapchat reklamı yapan doğrulanmış (mavi tık sahibi) Instagram hesapları, Instagram tarafından yaptırım tehditi ile karşı karşıya kalıyor.

Bir Sosyal Medya Devi

Facebook, bünyesine WhatsApp ve Instagram gibi dünya çapındaki en büyük platformları kattıktan sonra, sosyal medya alanında, kendi başına neredeyse dev bir tekel oluşturmuştu. Böyle bir ortamda Snapchat'in bu alandaki hızlı yükselişi sonrasında, bu platforma has bazı özelliklerin, Facebook bünyesindeki platformlara da eklenmesi ile iki şirket arasındaki gerginlik had safhaya kadar çıkmıştı. Artık iki sosyal medya platformu arasında sert söylemler yaşanıyordu.

Bu bağlamda son gelişme ise Wall Street Journal'de birkaç gün önce çıkan haber içeriğine göre, Snapchat'in, kötü ve hain sihirbaz Voldemort'dan esinlenerek isimlendirdiği "Project Voldemort" adlı belgesi ile ortaya çıktı. Bu belgedeki iddialar ile Snapchat'in, Facebook ve bünyesindeki platformlar ile ilgili tüm şikayetlerini ortaya koyduğu belirtiliyor ve Facebook'un rekabeti haksız şekilde engellediği yönünde bu iddialar toplanıyor.

Doğrulanmış Kullanıcılar

Bu iddiaların en dikkat çekeni ise, Facebook bünyesinde bulunan Instagram platformundaki doğrulanmış (mavi tık sahibi) kullanıcı hesaplarına yönelik olanı. Bu iddiaya göre, bu tür Instagram hesaplarında, Snapchat linki paylaşılması yada reklamının yapılması halinde, bu davranışlar derhal ve hemen sonlandırılmazsa, "doğrulama" ibaresine sahip olamayacakları konusunda yapılan bir tehditin bulunması iddiasını taşıyor.

Snapchat Linkine Engel

Bir başka iddia ise, Snapchatle ilgili tüm içerikler ile, Snapchat etiketiyle , etiketlenmiş tüm gönderilerin, Instagram arama ve keşif sekmelerinden kaldırıldığı iddiasını içeriyor. Bu hamleler ile Instagram, kendi kullanıcılarının profillerinde, Snapchat yada Telegram'a ait linklerin koyulmasını engellemeye yönelik çalışmalar içerisinde bulunuyor.

Yukarıdaki yazı içeriğinde de değindiğimiz şekilde aralarında ciddi tartışmalar, özelliklerin eklenmesine yönelik iddialar, engelleme iddiaları ve sert söylemler bulunan iki platform mevcut. Bu iki platform arasında, ileri ki günlerde neler yaşanabileceği ise tüm sosyal medya kullanıcıları tarafından çok merak ediliyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.