tarafından - Eylül 26, 2019
104 görüntüleme

Çin'in en takip edilen teknoloji üretici şirketi Xiaomi, üst üste yaptığı tanıtımlar ile teknoloji dünyasının ve teknoloji meraklılarının ilgisini kendi üzerine çekmeye devam ediyor. Önce 5G uyumlu telefonu Mi 9 Pro'yu en ucuz fiyatlı 5G destekli telefon olarak tanıttı. Bu tanıtımın hemen sonrasında, kamera ve flaş için sadece siyah dikey bir alan dışında tümü ekrandan oluşan Mİ Mix Alpha'yı teknoloji dünyasına tanıttı. Bu telefon tanıtımının hemen peşinden ise Android tabana sahip arayüzü olan MIUI 11'i açıkladı.

Piyasada Yok

Yazılım uzmanlarınca, yeni açıklanan MIUI 11 üzerinde yapılan incelemeler sonucu ortaya ilginç bir durum çıktı. Arayüz üzerinde 8K ve 30 FPS özelliklere sahip video çekimine yarayacak bir kod bölümü olduğu tespit edildi. Fakat şu anda halen daha piyasada bu özellikleri karşılayacak yeteneğe sahip herhangi bir cihaz bulunmuyor.

8K çözünürlüğünde bir videoyu 30 fps çekebilmeyi sağlayan bir kod bölümü eklenen MIUI 11'in duyurulması bu şekilde kafaları karıştırmış oldu. Çünkü henüz Xiaomi tarafından üretilen telefonların hiçbirisinde bu özellik bulunmuyor. Bu durum ise akıllara şu soruyu getiriyor, acaba Xiaomi bu özellikleri içinde barındıran ve 8K çözünürlüğünde videoları 30 fps çekebilmeyi sağlayacak bir telefon üzerinde mi çalışıyor?

Piyasadaki cihazlar incelendiğinde böyle bir özelliği kullanmaya yarayacak bir ürün de yok. Halen, kullanımdaki cihazlar içinde en iyisi olarak kabul edilen Samsung'a ait 108 Mp Bright HMX sensörü 6K çözünürlük ile 30 fps video çekimi yapabilmeye olanak tanıyor.

Bir başka hususta, bu özelliklerde bir çekim için kamera dışında işlemcinin de buna olanak tanıması gerekiyor olması. Şu an Android'in piyasadaki en güçlü işlemcisi Snapdragon 855 bile bu özelliği destekleyecek güce sahip değil. Snapdragon 855 ile 4K çözünürlük ve 30 fps video çekimleri mümkün.

Görünen o ki Xiaomi, önümüzdeki günlerde piyasaya, yeni işlemci ve kamera donanımları sürecek olması nedeniyle, bu özelliklerdeki bir kod bölümünü MIUI 11 ile sunmuş durumda.

Kıyasıya Rekabet

Akıllı telefon ve teknolojisi alanında süren rekabet gün geçtikçe daha çok artıyor ve kızışıyor. Bu sektördeki üreticiler her gün birbirleriyle yarışır derecede yeni özellik ve cihazlarla karşımıza çıkıyor. Bakalım gelecek günler bize neler gösterecek.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.