tarafından - Ekim 1, 2019
130 görüntüleme

Son günlerin en çok kullanılan müzik dinleme platformlarından birisi olan Spotify, sürekli güncellenen yapısıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Son gelen güncellemelerin ardından artık platforma bilgisayarınızda bulunan müzikleri kolaylıkla ekleyebilme şansınız olacak.

Spotify Uygulamasını Bilgisayara İndirmek

Spotify, bilgisayarlara yüklenen yeni uygulamasıyla birlikte bilgisayardaki müzikleri platforma ekleme imkanını kullanıcıların hizmetine açmıştır. Her ne kadar milyonlarca şarkı içeren bir platform olsa da, şarkıların her farklı versiyonunu Spotify’da bulmak henüz mümkün olmadığından, kullanıcıların sistemde bulunmayan müzikleri eklemesi ile arşivlerin daha da büyümesi beklentisi bulunuyor.

Spotify uygulamasını MAC veya Windows işletim sistemlerini kullanan bilgisayarlara yükleyebiliyorsunuz. Uygulamanın resmi web adresini ziyaret ettiğiniz zaman, ana sayfada karşınıza çıkacak olan 'İndir’ bağlantısına tıkladıktan sonra uygulamanın bilgisayar platformlarına uyumlu versiyonu bilgisayarınıza indirilecektir. Eğer Spotify resmi sayfasından yükleme işleminizi yapamıyorsanız, Microsoft Mağazası’na yönlendiren linke tıklayarak Windows işletim sisteminize uygulamayı indirebilirsiniz.

Spotify’a Müzik Aktarma İşlemi Adımları

Spotify uygulamasını bilgisayarınıza indirdikten sonra, kurulum aşamalarını takip ederek uygulamayı bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Daha sonra bilgisayarınızdan müzik ekleme işleminde takip edeceğiniz adımlar ise;

  • Spotify uygulamasını bilgisayarınızda çalıştırın.
  • Açılan uygulamaya Spotify hesabınızla giriş yapın. Eğer bir hesabınız bulunmuyorsa Premium özellikleriyle veya ücretsiz olarak yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.
  • Oturum açma işleminin ardından uygulamanın ana ekranına dönün ve profil resminin yanında yer verilen ok işaretine tıklayın.
  • Açılan menü seçenekleri arasından ‘Ayarlar’ seçeneğine tıklayın.
  • Yönlendirileceğiniz sayfada ‘Yerel Dosyalar’ başlığına ilerleyin.
  • Başlık altında yer alan ‘Yerel Dosyaları Göster’ butonunu aktif hale getirin.
  • Aynı sayfada ‘Müzik Kitaplığı’ başlığı altında yer verilen ‘Kaynak Ekle’ butonuna tıklayın.
  • Açılan dosya ekranında şarkıların bilgisayarınızda bulunduğu konumu seçin ve seçiminizi onaylayın.
  • Seçtiğiniz dosya, ‘Yerel Dosyalar’ menüsü altında yer alacaktır. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey, bu menüye ilerleyerek ‘Çal’ butonuna tıklamak olacaktır.

Bilgisayarınızda bulunan şarkı dosyalarını bu adımları takip ederek kolaylıkla Spotify masaüstü uygulamasına aktarabilirsiniz.

Spotify’a Müzik Dosyalarını Toplu Olarak Yükleyebilir misiniz?

Spotify masaüstü uygulamasına tek tek müzik dosyalarını atabileceğiniz gibi, birden çok dosyayı seçerek de yükleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak yükleyeceğiniz şarkı dosyasının sayısı arttıkça, uygulamaya bu dosyaların eklenme süresinin uzayacağını belirtmeliyiz. Bu nedenle çoklu şarkı dosyalarının yüklemelerinde şarkıların listeye eklenmesi için belirli bir süre beklemeniz gerekebilir.

Bilgisayardaki Müzikleri Eklemek İçin Premium Üyelik Gerekiyor mu?

Bilgisayarınızda bulunan müzikleri Spotify’a aktarma konusunda Premium üyeliğe sahip olmanız gerekmiyor. Ancak bilgisayarınızdan aktardığınız müzikleri Spotify akıllı telefon ve tablet uygulamalarında da dinleyebilmek için Premium üyeliğe sahip olmanız gerekiyor.

Akıllı telefon veya tablet uygulamasından Premium üyeliğiniz ile müziklerinizi dinlemek için izleyeceğiniz adımları incelersek;

  • Spotify masaüstü uygulamasını çalıştırın.
  • Uygulamanın ‘Yerel Dosyalar’ menüsüne girin.
  • Yerel dosyalar altında bilgisayarınızdan eklediğiniz müziklerin sağ kısmındaki üç noktaya tıklayın.
  • Açılan menüden ‘Çalma Listesine Ekle’ seçeneğine tıklayın.
  • Eğer herhangi bir çalma listeniz bulunmuyorsa, ‘Yeni Çalma Listesi’ seçeneğiyle devam edin.
  • Çalma listenizi oluşturup bilgisayarınızdan Spotify’a eklediğiniz müzikleri çalma listenize ekleyin.
  • Akıllı telefon veya tablet uygulamanızda Spotify uygulamasında oturum açın.
  • Uygulamanın menüsünden çalma listenize ulaşın.
  • Çevrimdışı kullanımlar için şarkıyı indirin ve listenizde çalmaya hazır hale getirilmesini bekleyin.
  • Şarkı dosyası indirildiği zaman ‘Çal’ butonu aktif hale gelecektir.

Spotify akıllı telefon ve tablet uygulamalarında bu özelliği kullanabilmek için mutlaka Premium üyeliğinizin bulunması gerektiğinin altını çizmemiz gerekiyor. Ücretsiz üyeliklerde akıllı cihazlarda müzik aktarımı yapmak söz konusu olmamaktadır.

Bilgisayardan Müzik Ekleme Sınırı Var mıdır?

Spotify uygulamasının masaüstü versiyonuna kolaylıkla müzik aktarabildiğinizi görüyoruz. Bu müzik aktarımı işleminde merak edilen sorulardan birisi de, müzik aktarım sınırı olup olmadığıdır.

Spotify masaüstü uygulamasına müzik eklemenin herhangi bir sınırı bulunmuyor. İstediğiniz her müzik dosyasını uygulamaya aktarabilir ve bilgisayar ortamında uygulama üzerinden dinleyebilirsiniz.

Spotify Premium Hesabı Nasıl Alınabilir?

Spotify uygulamasının Premium hesabını ücretli veya ilk kullanımlar için 3 ay ücretsiz deneme hesabıyla alabilirsiniz. Eğer 3 aylık deneme süresi sunan ücretsiz Premium üyeliğiniz sonlandıysa, uygulamanın resmi web sayfasından veya uygulamanın satın alma seçenekleri arasından Premium hesap paketlerinden birini satın alabilirsiniz. Ödeme işlemlerinizde, cep telefonu operatör ödemelerini veya kredi ve banka kartı ödemelerini kullanabiliyorsunuz.

Spotify Müziklerini Bilgisayarınıza Nasıl İndirirsiniz?

Spotify uygulamasında müzik indirme işlemi yapabilmeniz için, Spotify Premium üyeliğinizin bulunması gerekiyor. Premium üyelik satın aldıktan sonra;

  • Spotify uygulamasını bilgisayarınızda çalıştırın ve hesabınızla oturum açma işlemini gerçekleştirin.
  • İndirmek istediğiniz müzik parçasını veya çalma listesini bulun.
  • Çalma listesini açtığınızda Premium üyeliğe sahipseniz ‘İndir’ butonunun aktif olduğunu görebileceksiniz.
  • Butona tıklayın ve çalma listesinin çevrimdışı dinleme işlemi için otomatik olarak indirilmesine onay verin.
  • Çalma listesinin veya şarkının boyutuna göre indirme işlemi için bir süre bekleyin.
  • Çalma listesi veya şarkı hesabınıza indirildiği zaman görüntülenen iletişim kutusunda ‘Tamam’ diyerek son adımı tamamlayın.

Spotify uygulamasından şarkıları bu adımlarla kolaylıkla indirerek çalma listenizde çevrimdışı olarak dinlemeye başlayabilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.