tarafından - Ekim 4, 2019
116 görüntüleme

Apple firmasının iOS tabanlı cihazları için beklenen 13.2 sürümünün beta versiyonu tanıtıldı. Hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için yayınlanan bu test sürümü, Deep Fusion ve Siri’ye birçok özellik kazandıracak. Ayrıca firmanın belirli bazı sorunlara da bu beta sürümünde çözüm bulduğu görülüyor.

Apple’dan Yeni iOS Sürümü Özellikleri

ABD merkezli Apple, iOS 13 sürümünü Eylül ayı itibariyle kullanıcılarının hizmetine açmıştı. Fakat iOS 13 sürümünde bulunan pek çok sorun yüzünden kısa zamanda iOS 13.1 sürümünü yayınlamak durumunda kalan şirket, yakın bir zamanda iOS 13.2 sürümü üzerinde çalışmaya başladı. Çalışmalarının meyvelerini toplamaya başlayan firma, iOS 13.2 beta sürümünü geçtiğimiz günlerde yayınladı ve kullanıcılar şu anda test sürümünü deneyebiliyorlar.

iOS 13.2 beta sürümünün hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için yayınlandığı görülüyor. Yeni sürümün beta versiyonuyla birlikte, iOS 13.2’ye ilişkin pek çok detay da ortaya çıktı.

Apple’ın 13.0 sürümünde ortaya koyduğu Deep Fusion özelliği, iOS 13.2 beta sürümünde mevcut durumda. Bu yeni özellik, görüntülerin daha net ve ayrıntılı olmasını sağlayabiliyor. Henüz bu özelliği yalnızca iPhone 11 kullanıcılarının aktif bir şekilde kullanabildiğinin de altı çiziliyor.

Test aşamasındaki 13.2 beta sürümünün bir diğer göze çarpan özelliği ise Siri’ye ilişkin. Airpods üzerinden artık mesajları okuyabilir bir hale gelen Siri, kullanıcıların kablosuz kulaklıkla mesajlarını dinleyebilmesini sağlayacak.

Apple tarafından 13.0 sürümünde bahsedilen ve ‘Araştırma’ adını alan bir diğer yeni özellik ise, tıbbi verilerin toplanmasına yönelik. 13.2 beta sürümünde karşımıza çıkan bu özellik, App Store’dan indirilecek olan bir uygulama aracılığıyla kullanılabilecek.

Firmanın Yeni Sürümde Düzelttiği Sorunlar

iOS 13.0 sürümünde birçok hatayla karşılaşan kullanıcılar, 13.2 beta sürümünde bu hataların büyük oranda düzeltildiğini görüyorlar. Hataların en belirgini, ‘Kurtarılan Dosyalar’ klasörüyle ilgiliydi. 13.0 sürümünde silinemeyen bu dosya, 13.2 beta sürümünde artık silinebiliyor. Ayrıca 13.0 sürümüyle birlikte iPhone 11 cihazlardan kaldırılan canlı duvar kağıtları da 13.2 beta sürümüyle geri dönüş yaptı. Test sürümünü değerlendiren birçok kullanıcı, iOS 13.2’nin çıkışı için gün sayıyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.