tarafından - Ekim 7, 2019
65 görüntüleme

Günümüzün iyiden iyiye dijitalleşen dünyasında, sosyal medya uygulamaları gittikçe genişleyen çeşit ve kullanım sıklığı ile artık hayatımızın vazgeçilmez birer parçası konuma gelmiş durumda ve her geçen yeni gün daha da çok hayatımızın merkez noktasına ilerliyor.

Bu sosyal medya uygulamaları içerisinde yeni yeni popüler olan uygulamalar bulunsa da Facebook, Instagram, Twitter gibi uygulamalarda güncelliğini asla kaybetmiyor. İşte tam bu noktada Facebook, tüm sosyal medya uygulamalarının içinde en çok indirilme sayısına ulaşan uygulama olmayı başarmış durumda. Tüm dünyada çok sık kullanılan ve popüler olan uygulama, Android'de bir rekora imza atarak 5 milyar indirmeyi geçerek Google dışı bu rakama ulaşan ilk uygulama olarak büyük bir iş başardı.

Skandalların Ardından Devam Eden Yükseliş

Facebook yakın zamanlarda Cambridge Analytica gibi gündemi sarsan veri skandalları ile birlikte anılsa da, yükselişine hız kesmeden devam ediyor. Uygulamanın kurucusu ve aynı zamanda CEO'su olan Mark Zuckerberg zaman zaman ilginç beyanlarıyla adını duyursa da, şirketi ileri taşımayı biliyor ve şirkette Zuckerberg ile işler gayet iyi gidiyor.

Son zamanların en popüler uygulamalarından olan Instagram ve WhatsApp'ı da bünyesine katan şirket bu uygulamaların popülerliği ile de dikkati çekiyor. Ancak, şirket Android'in uygulama mağazası Google Play Store'da açıklanan indirme rakamları doğrultusunda Facebook ile müthiş bir başarı yakaladı. Facebook'un gurur kaynağı olacak bu indirme sayılarına ilişkin son veri ortaya çıktı. Resmi verilere dayanan son bilgiye göre popüler uygulama Facebook ulaşılması çok zor bir başarıya ulaşarak 5 milyar indirme sayısını geçti.

Ön Yüklü Uygulamalar

Tüm Android cihazlarda ön yüklü olarak bulunan ve bu şekilde kullanıcıya ulaşan Google uygulamaları bu özellikleri nedeniyle doğal olarak indirme sayısında zirvedeler ancak ön yüklü uygulamaların dışında bir uygulamanın bu şekilde bir indirme sayısına ulaşması ise oldukça zor bir başarı. Google Play Hizmetleri, Haritalar, YouTube gibi Google uygulamalarından sonra 5 milyar indirme sayısı geçilerek, bu konuda bir ilk Facebook tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca küçük bir not olarak Facebook, 2014'teki 1 milyarlık indirme sayısını da Google uygulamalarından sonra ilk olarak geçen uygulama olmayı başarmıştı.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.