tarafından - Ekim 7, 2019
51 görüntüleme

Günümüzde tüm Dünya’da 500 milyon üzerinde bir kullanıcı sayısına sahip olan TikTok uygulamasına rakip geleceği haberi gündeme bomba gibi düştür. TikTok adı verilen Çin yapımı uygulama 2016 yılında kullanıma sunulmuş ve ilk günden bu yana birçok kişi tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Bu uygulama yanlış kullanımlar yüzünden birçok kişiden tepki alıyor olsa da 3 sene gibi kısa bir zaman içinde ünlü sosyal medya uygulamaları ile yarışır duruma geldi. Çinli firmanın TikTok uygulamasında başarılı olması da benzerlerinin ortaya çıkacağının sinyallerini verdi. Bu konuda ilk girişim ise sosyal medya uygulamaları alanındaki tüm rakiplerinin önüne geçme hedefiyle hareket eden Facebook firmasından geldi. Facebook uygulamasını üreten şirketin TikTok’a rakip olacak uygulama hazırlığında olduğu haberleri yayınlandı.

Lasso Uygulaması TikTok’a Rakip Olacak

TikTok uygulaması tüm Dünya’ya yayılarak büyük bir ses getirdiği için Facebook kurucu şirketi tarafından bir hamle yapıldı. Şirket Lasso adlı uygulamasını hazırlayarak TikTok uygulamasına rakip olma hazırlığını yapıyor. Çıkaracakları bu uygulama ile TikTok’un elde ettiği başarının önüne geçmeyi planlıyorlar.

Mark Zuckerberg’in Açıklamaları Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz günlerde Facebook sosyal medya uygulamasının yaratıcısı olan Mark Zuckerberg’in uygulama konusunda açıklamaları ortaya çıktı. Ses kayıtları şeklinde ortaya çıkan bu açıklamalarda Zuck söz konusu TikTok isimli sosyal medya uygulamasının başarısından söz ediyor. Söz konusu uygulamanın Hindistan’da İnstagram isimli uygulamanın kullanım sayısından daha fazla sayıya ulaştığını ifade ediyor. Ancak Zuckerberg açıklamalarında uygulamayı üreten Çinli firmanın kullanıcıları tehlikelere karşı koruma konusunda fazla başarılı olmadıklarını da ifade ediyor. Ayrıca kendilerinin yeni gelişme gösteren bu tür uygulamalara karşılık çalışmalar yaptıklarını ve Lasso isimli bir uygulamayı geliştirme aşamasında olduklarını belirtiyor. Söz konusu geliştirme aşaması devam eden uygulamanın ilk olarak Meksika’da kullanıma sunulacağının da ipuçlarını ses kayıtlarında veriyor. Mark Zuckerberg’in ortaya çıkan açıklamalarından sonra TikTok isimli uygulamaya rakip olarak gelecek yeni uygulamanın nasıl olacağı sosyal medya kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Üstelik kapatılsın diye etkinlikler düzenlenen TikTok uygulaması gibi bu uygulamanın da gençler için kötü bir alışkanlık olup olmayacağı merak ediliyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.