tarafından - Temmuz 25, 2019
766 görüntüleme

Akıllı telefonlar, son yüzyılın en büyük ve en gelişmiş icadı olarak hayatımızdaki yerini korumakta ve her geçen gün daha da önemli bir hal almaktadır. Bakıldığı zaman artık herkesin en fazla 6 dakika boyunca elinden düşürebildiği akıllı telefonlar, birçok farklı işlevde kişilere yardımcı olmaktadır. Gerekli uygulamaların yanında, oyunlar ve sosyal medya hesapları da akıllı telefonların en çok tercih edildiği alanların başında gelmektedir. Bütün bu kullanım sonrasında akıllı telefonların bataryaları azalacak ve bitecektir. Her yeni batarya dolumu ise akıllı telefonların pil ömürlerinin daha da kısa olmasına neden olacaktır. Tabi ki belirli bir batarya sorunu, akıllı telefonların kullanıcılarının canını çok sıkacaktır. Aniden kapanan telefonlar ve ihtiyaç anında kullanılamayan uygulamalar ise sürekli olarak bataryanın daha iyi duruma getirilmesi için gereken çözümlerin ortaya çıkmasında etkili olmuştur.

Batarya Şoklama ve Cihazı

Akıllı telefonların en büyük sorunu, eski model klasik cep telefonu modellerine göre bataryalarının daha az bir şekilde kullanılmasıdır. Bu yüzden de genel olarak akıllı cep telefonlarının bataryalarını daha iyi bir noktaya getirmek için farklı çözümler kullanılmaktadır. Bunun en önemli yansımalarından bir tanesi ise batarya şoklama uygulamasıdır. Bataryanın bağlanması ve belirli bir batarya şoklama cihazında şarj edilmesi sonrasında, genellikle batarya şoklama işlemi sonlanmış olacaktır. Aynı zamanda bataryanın telefondan çıkartılması sayesinde ise batarya şoklama işlemi adaptör üzerinden devam ettirilir. Genellikle batarya şoklama cihazı ile tüm talimatlara uyarak evde yapılan işlemler daha başarılı olacaktır.

Batarya Şoklaması Nasıl Gerçekleştirilir?

Batarya şoklamasının temel amacı, akıllı telefonlarda meydana gelen hızlı şarj yeme sorununun ortadan kalkmasıdır. Bu yüzden de akıllı cep telefonlarındaki ömür uzatma işlemi de, genellikle batarya şoklaması işleminden geçer. Bakıldığı zaman garanti kapsamı içerisinde batarya şoklama işlemi önerilmez. Çünkü bazı durumlarda pil patlaması ve akıllı telefonun içeriğinde bazı sorunlar meydana gelecektir. Bilgili ve yetkili servislerin batarya şoklama işlemini gerçekleştirmesi daha doğru ve daha başarılı olacaktır. Bazı riskler içerdiği için genellikle evde bu işlemin yapılması önerilmez.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.