tarafından - Ağustos 16, 2019
591 görüntüleme

Facebook insanların bir birleri ile tanıştıkları veya arkadaş çevreleri ile güzel vakit geçirmeleri için kullanılan bir sosyal platformdur. Burada genellikle insanlar arkadaşları ile vakit geçirmenin yanı sıra yeni insanlarla tanışabilmektedirler. Çünkü facebook içerisin de bir çok grup ve sayfa bulunmasının yanı sıra bir çok uygulamalar da vardır kendi içerisinde burada da insanlar bir birleri ile tanışarak sohbet etme veya arkadaş olabiliyorlar. Hatta burada tanışıp evlenen bir çok insan bulunmaktadır. Ancak son zamanlar da facebook yaşlıların daha çok rağbet gösterdiği platformlardan birisi olmuştur. Buna karşın gençler de hala kullanmaya devam etmektedir. Çünkü facebook büyük bir haber kaynağı değeri de taşımaktadır.

Facebook Messenger ise facebook uygulamasının içerisinde bulunan bir uygulamasıdır. Bu Messenger insanlarla yazışmanızı, sesli görüşmenizi veya görüntülü görüşme yapmanızı sağlamaktadır. Tabi ki bu uygulama da aktif olduğunuz da sizi görebiliyor insanlar. Bunu bir çok kişi istememektedir. Çünkü artık insanlar istedikleri zaman diğer kişilerle temas kurmaktan yana tavır sergilemektedirler. Bu sebepten bir çok insan Messenger kısmını kapatmak istemektedir.

Facebook günümüz de çok önemli bir uygulamadır. Çünkü milyarlarca insanın kullanmış olduğu bu uygulama insanların görüşmelerini, yaptıklarını ve hangi düşünceye yatkın oldukları gibi kritik ve önemli istihbarat bilgisi de sağlamaktadır. Günümüzün siyasi propagandası dahi artık facebook gibi platformlar üzerinden gerçekleşmektedir. ABD seçimlerinde yaşanan bilgi sızıntısı da facebook’un ne kadar önemli bir noktada olduğunun altını çizmektedir.

Facebook Messenger Nasıl Kapatılır?

Facebook Messenger masaüstü uygulaması ve mobil uygulamaları bulunmaktadır. Bunlar için kapatma işlemi de haliyle farklılık göstermektedir. Öncelikle mobil uygulamayı anlatalım; Messenger uygulamasını açtıktan sonra ayarlar kısmına girerek bildirimler ve sesler kısmından üst noktada bulunan sekmeyi sola doğru kaydırdığınız da artık herhangi bir bildirim vs. almayacaksınız.

Masaüstünde ise facebook’a girdikten sonra sağ köşede bulunan sohbet kısmından ayarlara girerek burada bir çok seçenek vardır. Eğer kişilerin sizin aktif olduğunuzu görmenizi istemiyorsanız eğer o zaman Aktif durumu kapata tıklayarak aktif olduğunuz da kişiler sizi görmezler artık. Yada sadece sohbet panosunu gizlemek istiyorsanız o zaman da ayarlara tekrar tıklayarak sohbet panosunu gizle diyebilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.