tarafından - Ekim 8, 2019
77 görüntüleme

Twitter’da atılan yeni twittleri gerçek zamanlı olarak görüntülemeyi sağlayan bir özellik eklenmesi amaçlanıyor. Sosyal medya kullanıcılarının favori uygulamalarından biri olan twitter, ‘Stream Tweets’ adında bir uygulamayı şu an test aşamasına aldı. Bu uygulama sayesinde twitter kullanıcılarının attığı tweetler gerçek zamanlı olarak görüntülenebilecek.

Stream Tweets Özelliği Nasıl İşliyor

Tüm dünyanın da yaygın bir biçimde kullandığı twitter aynı zamanda haber alma platformu özelliği de gösteriyor. Bu özelliğini daha da kuvvetlendirmek adına gerçek zamanlı görüntülenme özelliği eklenmeye çalışılıyor. Bir sosyal medya uzmanı olarak görülen Matt Navarra isimli şahıs tarafından keşfedilmiş olan bu özellik şu şekilde işliyor: Twitter kullanıcıları, Twitter’ın ana sayfasında öncelikle en popüler tweetleri görme imkânına sahiptir ya da isteyen kullanıcılar paylaşılmış olan en son tweetleri de görmeyi seçebilirler. Ancak bu eklenmeyi amaçlayan yeni özellik sayesinde yeni atılan tweetleri herhangi bir müdahale olmaksızın sayfasında eş zamanlı olarak görebilecek. Bu şekilde an be an görüntülenme ile hem daha aktif olunacak hem de daha güncel olarak paylaşımlardan haberdar olunabilecek.

Twitter’dan Beklenen Yenilik

Twitter Stream Tweets özelliği sayesinde kullanıcıların gündemdeki olaylara hızlı ve rahat bir şekilde anında ulaşmalarını sağlıyor. Bu faydalı özelliğin yanı sıra Twitter’ın bir diğer yeniliği de ‘Topic List Option’. Bu özellik ile de kullanıcıların takipte oldukları hesapları paylaşımlarına göre kategorilere ayırma olanağı sağlamayı amaçlıyor. Ancak iki özellik de şu an belli kullanıcılar tarafında test ediliyor ve yakın zamanda tüm Twitter alemi için kullanılmaya başlanması bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.