tarafından - Ekim 8, 2019
119 görüntüleme

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletlerince uygulamaya sokulan ticaret yasakları, Çin'in teknoloji devi şirketlerinin başında gelen Huawei’i zor durumda bırakıyor. Yapılan analiz ve çalışmalar neticesinde, dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticilerinden olan Huawei, telefon satışları noktasında 2019’un üçüncü çeyreği itibariyle önemli bir düşüş yaşıyor.

İkinci Büyük Üretici

Akıllı telefon üretiminde, Samsung şirketinden hemen sonra ikinci sırada gelen devasa firma Huawei, getirilen ticaret yasakları sonrasında, akıllı telefon pazarındaki bulunduğu konumu korumak için büyük bir çaba gösteriyor. Geçen mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri tarafından uygulanan ticaret yasakları kapsamına alınan şirket, uygulanan yaptırımlar nedeniyle eskisi kadar imkana sahip olamıyor.

Bu yaptırımlar neticesi Huawei, Amerika şirketlerinden herhangi bir parça tedarik ya da alımı yapamıyor. Donanıma olan bu etki yanında getirilen ticaret yasakları sebebiyle Huawei'in yeni telefonlarında Google resmi lisansına sahip olamayacaklar.

Bu durum dev şirketin telefonlarında Google Play Store, Google haritalar, You Tube ve Gmail, gibi servislerin ön yüklü olarak bulunmayacağı anlamına geliyor.

Olumsuz Etki

Bu tür olumsuz etkilere karşı çare üretmeye çalışan şirket, Google hizmetlerinden yararlanamaması nedeniyle kendi servis ve uygulamalarını kapsayan Huawei Mobil Hizmetleri paketini çıkarmıştı.

Bu yolla Google ile ön yüklü gelen hizmetlerin muadili bir sistemi telefonlarında kurmuştu. Tüm bu gelişmeler ışığında özellikle Avrupa ve Amerika'da müşteri kaybı yaşaması muhtemel şirketten doğan boşluğun, sektörün lideri Samsung tarafından doldurulması bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.